Πιπεριές πολύχρωμες γεμιστές με κοτόπουλο

Σήμερα μόνο πιπεριές, γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές  με κομμάτια απ’ το στήθος του κοτόπουλου και ψιλοκομμένα μανιτάρια. Μια πλούσια σάλτσα ντομάτας και το τέλειο καλοκαιρινό φαγητό στο τραπέζι μας.

Υλικά (για 6 πιπεριές, όσες χωρούσε το ταψάκι μου)

  • 5 πολύχρωμες πιπεριές – η κίτρινη στη διαδρομή έπαθε ατύχημα, την έκοψα στη μέση και τη γέμισα όπως όλες τις άλλες.
  • 1 ολόκληρη κονσέρβα ντομάτα κονκασέ την οποία πολτοποιώ στο μούλτι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
  • 400 γρ. στήθος από κοτόπουλο
  • 100-150 γρ. περίπου μανιτάρια – είχα πλευρώτους και χρησιμοποίησα τα κοτσάνια τους που συνήθως είναι πιο σκληρά για άλλες πιο γρήγορες παρασκευές.
  • 1/2 φλ.τσ. ρύζι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • Μπόλικο μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί

Παρασκευή

  • Πλένω, κόβω το καπάκι απ’ τις πιπεριές και αφαιρώ τα σπόρια. Την κίτρινη, όπως προανέφερα και λόγω μαγειρικού ατυχήματος την κόβω στη μέση.
  • Κόβω τα κοτσάνια των μανιταριών (μπορείτε να βάλετε ό,τι μανιτάρια θέλετε) σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβω το μαϊντανό και σε κυβάκια το στήθος.

  • Ψιλοκόβω το κρεμμύδι στο μούλτι και το βάζω σε φαρδύ τηγάνι να σοταριστεί αρχικά μόνο του, να φύγουν τα νερά του και μετά προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο.
  • Προσθέτω τα κυβάκια απ’ το κοτόπουλο, σοτάρω καλά, μέσα και η κανέλα. Σβήνω με το λευκό κρασί.

  • Προσθέτω το ρύζι, σοτάρω 2-3 λεπτά.

  • Προσθέτω περίπου το 1/3 της ντομάτας στη γέμιση, αλατοπιπερωζαχαρώνω. Αφήνω 2-3 λεπτά να πάρει βράσεις.

  • Γεμίζω τις πιπεριές μου. Τελευταία στιγμή, ρίχνω πάνω απ’ τη γέμιση λίγη τριμμένη φέτα.

  • Ρίχνω προσεχτικά την ντομάτα, κόβω σε κυβάκια μια πατάτα και τα ρίχνω ανάμεσα στις πιπεριές και την κίτρινη πιπεριά τη σκεπάζω με δυο λεπτές φέτες πατάτας.

  • Η ποσότητα της γέμισης ήρθε ακριβώς για τις πιπεριές μου.
  • Ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου για 45-50 λεπτά.

  • Μια γευστικότατη εκδοχή καλοκαιρινών γεμιστών… μπουκιά και συχώριο. Σκέτο γλύκισμα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

2 responses to “Πιπεριές πολύχρωμες γεμιστές με κοτόπουλο”

  1. fotini vatsithianou

    ειναι πεντανόστιμο!

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ πολύ!

Leave a Reply to Δήμητρα Χερουβείμ Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *