• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Πίτες 1

Τυροπιτάκια με πίτα σουβλάκι

By Dimitra Cherouvim · On 15/10/2017

Στο σπίτι φροντίζω να έχω τακτικά πίτες για σουβλάκια. Αφ’ ενός γιατί φτιάχνουμε σουβλάκια με  ό,τι κρεατικό περισσέψει από μαγειρέματα άλλων ημερών (βραστό ή ψητό κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό) και αφ’ετέρου γιατί πολλές φορές οι πίτες αυτές αντικαθιστούν το ψωμί μας. Οπότε ή τις ψήνω αλάδωτες ή όπως τώρα, σε αυτή τη συνταγή μου, τις φτιάχνω νόστιμα και γρήγορα τυροπιτάκια με τα τυριά που υπάρχουν στο ψυγείο τη δεδομένη στιγμή. Η διαδικασία απλούστατη, όμως θα σας  περιγράψω μια δυο λεπτομέρειες, για να γίνει κατανοητή και κυρίως πιο εύκολη για τις νέες μαγείρισσες. Η ποσότητα των  υλικών είναι ενδεικτική και ως προς τις πίτες και ως προς την ποσότητα και την ποικιλία των τυριών που θα χρησιμοποιήσετε.

Υλικά

  • 1 πίτα αφράτη για σουβλάκι. Η καλή ποιότητας της πίτας θα αναδείξει τα τυροπιτάκια σας.
  • 1 μικρό μπολάκι με φέτα και τριμμένο τυρί (είχα και έβαλα γκούντα)
  • Ξερή ρίγανη
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Χαράσσω πολύ ελαφριά την πιτούλα μου στη μέση, χωρίς να την κόψω βεβαίως. Αυτό θα βοηθήσει ώστε η πίτα να γυρίσει εύκολα πάνω στα τυριά και να σχηματιστεί το ημικύκλιο.

     

  • Ψήνω σε ηλιέλαιο ή ό,τι λάδι έχετε και θέλετε, πρώτα την πλευρά που θα ακουμπήσω τα τυριά. Ώστε όταν κλείσω τα τυριά η πιτούλα να είναι ψημένη εσωτερικά. Την γυρίζω από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνω τη φωτιά και τακτοποιώ τα τυριά μου στο μισό χαραγμένο ψημένο κύκλο. Πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μιας σπάτουλας ή ό,τι σας βολεύει, γυρίζω το μισό της πίτας πάνω στα τυριά. Με το πιρούνι μου πιέζω ελαφρά την πίτα ώστε να ψηθεί εξωτερικά και να λιώσουν βεβαίως τα τυριά. Την γυρίζω και κάνω την ίδια διαδικασία και από την άλλη εξωτερική πλευρά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

     

  • Σερβίρω ολόκληρο το ημικύκλιο ή κομμένο σε κομμάτια.

 

Καλή σας επιτυχία

 

ηλιέλαιοπίτασουβλάκιρίγανητυρίφέτα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Πίτες

    Μελιτζανοτοματοτυρομπουρεκάκια

  • Πίτες

    Τυροπιτάκια σφολιάτας τα μυρωδάτα

  • Πίτες

    Τραχανοκολοκυθόπιτα (από τη Μαρία Κ.)

1 Comment

  • Γεμιστά ή αδειαστά; | Food Collection says: 12/08/2020 at 5:30 pm

    […] […]

    Reply
  • Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License