Καλώς ήρθατε στο food collection.
Η αγάπη μου για την τέχνη της μαγειρικής, αλλά και η θερμή παρότρυνση της γλυκιάς R. με οδήγησαν στο να στήσω, μετά από πολλή σκέψη και δουλειά, αυτό το blog συλλογής συνταγών.
Εδώ θα βρείτε συνταγές γνωστές, καθημερινές, αλλά και άγνωστες.Συνταγές πειραγμένες, συνταγές επηρεασμένες απ τα ταξίδια μου, αγαπημένες και περίεργες, απλές και άλλες πιο πολύπλοκες.
Συνταγές φίλων και γνωστών, που γεύτηκα σε φιλόξενα σπίτια και όμορφα μέρη. Η φαντασία επίσης, πολύτιμο εργαλείο για κάποιον που ασχολείται με το αντικείμενο, θα οδηγηθεί από τα ίδια τα υλικά, στην δημιουργία νέων πιάτων. Ή τουλάχιστον σε νέα προσέγγιση στα ήδη γνωστά.
Tο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξετε απ το γευστικό αυτό ταξίδι μέσα από το food collection. Υπάρχει όρεξη, διάθεση για καλή κουζίνα, δημιουργική φαντασία, αλλά κυρίως η ανάγκη για επικοινωνία με σας, τους φίλους του blog μου, που θα έχω την τιμή της παρουσίας σας εδώ. Τα σχόλια, οι παρατηρήσεις, οι υποδείξεις σας, οι επιθυμίες σας εν τέλει, θα είναι όλα ευπρόσδεκτα και θα λαμβάνονται σοβαρά υπ όψιν.
Σσς ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σας.
Δήμητρα Χερουβείμ
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά μου Γιάννη, Γιώργο και τον σύζυγό μου Παντελή, για την δημιουργία αυτής της σελίδας.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Νοέμβριος 2020 – Mont Helmos Hotel στην Κλειτορία Καλαβρύτων
Εξαιρετικό ξενοδοχείο για τις κοντινές και πιο μακρινές εξορμήσεις στην πανέμορφη αυτή περιοχή της Αχαΐας. Ιδανικό για ζευγάρια και οικογένειες.
Δεσπόζει η μεγάλη εξωτερική πισίνα, δίπλα στο μπαρ, καθώς και η μικρότερη εσωτερική με μαγευτική θέα στα παραβούνια του καταπράσινου Χελμού.
Νοέμβριος 2020 – Εστιατόριο Πλανητέρος – Πλανητέρο Καλαβρύτων
Μαγευτικό περιβάλλον με εξαιρετικά πιάτα πέστροφας απ’ τις ιδιόκτητες πεστροφοκαλλιέργειες. Επιβάλλεται η επίσκεψη αν βρεθείτε στα Καλάβρυτα.
————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Οκτώβριος 2020 – ΘΑΛΑΣΣΑ στο Αλεποχώρι
Ερωτεύτηκα αμέσως τις παρά θιν’ αλός πολύχρωμες ψαθοκαρέκλες του. Απόλαυσα τη φρεσκότατη κουτσομούρα του, τον ψητό τρυφερό, ζουμερό μπακαλιάρο, την πράσινη σαλάτα με το ψητό χαλούμι και τα γεμιστά με λιαστή ντομάτα και τυρί μανιτάρια του, συνοδεία υπέροχου λευκού και δροσερού οίνου.
——————————————————————————————————————————————————————————————————–
Οκτώβριος 2020 – Ξενώνας Τοξότης στη Μάνη
Τα αρχικά και μέσα σε ελαιώνα πετρόχτιστα κτίσματα, διακοσίων ετών, της οικογενείας Λαμπρινάκου, ανανεώθηκαν και προστέθηκαν σε αυτά, με προσοχή και φροντίδα, μερικά ακόμα, ώστε ο ξενώνας να έχει έξι εξαιρετικά διαμερίσματα, στούντιο με όλες τις ανέσεις για δυο ή περισσότερα άτομα. Φιλικός και άνετος για οικογένειες με παιδιά, μιας και οι άνετοι υπαίθριοι χώροι, οι αυλές και η παιδική χαρά που υπάρχουν επιτρέπουν το ασφαλές παιχνίδι για τους μικρούς επισκέπτες.
Οκτώβριος 2020
Επειδή Μάνη πρέπει να πας και σίγουρα θα περάσεις και από Οίτυλο, κανόνισε να φας στην ψαροταβέρνα “Ο Μαύρος Πειρατής” Στο Νέο.Οίτυλο.
Σε θαυμάσιο σημείο του κόλπου, με δυτικό προσανατολισμό. Σωστά ψημένο ψάρι όλο το χρόνο, από το καΐκι τους. Γευστικοί μεζέδες, και υπέροχες σαλάτες.
—————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Οκτώβριος 2020
Πάμε Άνοιξη-Διόνυσο και απολαμβάνουμε τα φρεσκότατα και ποιοτικά θαλασσινά στο τσιπουράδικο ΑΝΟΙΞΗ ΠΑΡΑ ΤΕΤΑΡΤΟ.
Θερμές ευχαριστίες στην Κα Αντιγόνη για την περιποίηση και στο νεαρό δημιουργικό σεφ για τα εξαιρετικά γευστικά πιάτα του.
———————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Ιούλιος 2020
Πάμε Λουτράκι και τρώμε στο ΜΑΊΣΤΡΑΛΙ – φρέσκα και καλοψημένα θαλασσινά, άψογη περιποίηση.
——————————————————————————————————————————————————————————————————
Ιούλιος 2020
Για άλλη μια φορά στο Πρᾶξις de poetica.
Φτιάχνουμε και απολαμβάνουμε με τα όμορφα παιδάκια, σουβλάκια από καλοκαιρινά φρούτα.
—————————————————————————————————————————————————————————————————
Ιούλιος 2020
Το food collection πάει στο BROTH3RS – Κορυδαλλό και απολαμβάνει εξαιρετικής ποιότητας κρέατα.
Με τον Κο Καραγιάννη, υπεύθυνο και ψυχή του υπέροχου εστιατορίου της περιοχής.
—————————————————————————————————————————————————————————————————–
Ιούλιος 2020
Το Food Collection πάει στην όμορφη αυλή του Πρᾶξις de poetica, αφηγείται μικρές πολύχρωμες ιστορίες για τους μικρούς μας φίλους και φτιάχνουν όλοι μαζί δροσερά σουβλάκια σαλάτας ή δροσερή σαλάτα σε σουβλάκια. Ευχαριστίες στην Athinais Pothou και Yannis Pothos για την πρόσκληση στους φιλόξενους χώρους του Πρᾶξις de poetica
——————————————————————————————————————————————————————————————————-
Ιούνιος 2020
Το food collection πάει Ναύπλιο και αγοράζει ζυμαρικά “Από τ’ Ανάπλι”
Με τον ακούραστο Κο Αναστάσιο Μάλλιο του γνωστού ανά την χώρα, καταστήματος και εργαστηρίου ζυμαρικών “Από τ’ Ανάπλι” και την μαστόρισσα Κα Ντίνα που φτιάχνει καθημερινά τις περίφημες χειροποίητες γκόγκες.
——————————————————————————————————————————————————————————————————-
Ιούνιος 2020
Το food collection πάει Ναύπλιο και προτείνει
Διαμονή: ΞΕΝΟΝ (xenon inn της Nafplio NEOKLASIKI GROUP) στην καρδιά της πόλης, στην πανέμορφη Πλατεία Συντάγματος.
Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία τον επιχειρηματία Περικλή Μπελίτσο της Nafplio Neoklasiki Group
——————————————————————————————————————————————————————————————————
Να που η μικρή ιστορία που συνοδεύει τις αγγινάρες αβγολέμονο στο blog μου https://www.foodcollection.gr/aginares-avgolemono/
έτυχαν μιας διάκρισης από επιτροπή του ww.in2life.gr/home/cooking/article/623908/poio-faghto-de-tha-xehaseis-pote.html
Οι 5 νικητές του διαγωνισμού:
ΜΠΟΛΕΤΣΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΓΑΘΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Φεβρουάριος 2018 – #eatwithlocals
Greek dinner night with Peggy and Tina
Via international food platform #eatwith
#foodinspiration #greektraditionalfood #dinner #spanakotyropita #giouvetsi#feta #greekcheese #fava #localcheese #lovecookingformyfamily❤#lovecookingforfriends #singapore #yummy #tasty #halva#greekdessert #lovelynight
#foodbloger #dimitracherouvim
#foodcollection
www.foodcollection.gr – #eatwithlocal
For special recipes
Φεβρουάριος 2018 – Επιτυχής συμμετοχής του food collection στον φωτογραφικό διαγωνισμό του www.karposfrontidas.gr με θέμα συνταγές πατάτας. Μία από τις σχετικές φωτογραφίες μου, δημοσιεύετε στα ΜΜΕ και γίνεται εκτενής αναφορά στο blog – food collection από τον Καρπό Φροντίδας
Το νόστιμο blog Food Collection συμμετείχε στον φωτο διαγωνισμό μας κι έφτιαξε μεταξύ άλλων #πατατουλες με κύμινο.
#thankyou #karposfrontidas #Νότια #Πέλλα
#potatoes #foodgasm #foodlovers
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Μάιος 2017 – Η τάρτα μου με το μαστιχωτό τυρί Καστελάνο και τα αγκιναράκια Τήνου συμμετέχει στο διαγωνισμό που διοργανώνει το Tinos Food Paths και το Gourmed, για την ανάδειξη τηνιακών προϊόντων. Με διαφορά στήθους από το πρώτο βραβείο, έρχεται δεύτερη. Ακολουθεί συνεργασία με το Gourmed.
Φεβρουάριος 2017 – Πρώτο βραβείο κοινού, 436 ψήφοι, στην κατηγορία Best Family Cooking, στο διαγωνισμό του BHMAgourmet Food blogs awards 2016.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Δεκέμβριος 2016 – Συνάντηση, γεύμα γνωριμίας και οι χορηγοί για τις 35 finalists των BHMAgourmet Food blogs awards 2016 στο THE ALBION.
Φαγητά, διοργάνωση και κυρίως η ατμόσφαιρα που επικράτησε μεταξύ διαγωνιζόμενων, χορηγών και των στελεχών του BHMAgourmet εξαιρετική.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Νοέμβριος 2016 – Το αγαπημένο μου food collection επελέγη από το ΒΗΜΑ gourmet για τα βραβεία
BHMAgourmet/Food blogs awards 2016 (32 finalists) – στην κατηγορία family (5 finalists)
Ιούνιος 2016 – Μοναδική εμπειρία, η μονοήμερη μαγειρική μου ως guest,
στην παραδοσιακή κουζίνα του “Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα” επί της Αιόλου.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Απρίλιος 2016 – Διαγωνισμός piece of cake της Αλλατίνη – Η Χαρά της Δημιουργίας. Το Κέικ με άρωμα μαστίχας του blog, επελέγη από το μετρ των γλυκών Στέλιο Παρλιάρο στα 15 πρώτα που κέρδισαν τα δώρα του διαγωνισμού.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Φεβρουάριος 2016 – Διαγωνισμός της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Το ορεκτικό “αβοκάντο με φέτα και μυρωδικά” διακρίθηκε και επελέγει ανάμεσα σε εκατοντάδες συνταγές, από τη MADAME ginger, για το τελικό TOP TEN των καλύτερων συνταγών του διαγωνισμού.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Ιούνιος 2015 – 4ωρο εργαστήριο μαγειρικής Ιβηροαμερικανικών απολαύσεων, της σεφ Marga Barros, στη Στοά του Βιβλίου.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Δεκέμβριος 2015 – Η Miele και ο γαστρονομικός οδηγός The Food & Leisure guide διοργανώνουν για πρώτη φορά τον διαγωνισμό Miele Cook 4x4.
“Συκωτάκια με μανιτάρια και πλιγούρι” 2ο βραβείο ( και οι τρεις φιναλίστ )
Επικοινωνία