• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 2

Πιπεριές πολύχρωμες γεμιστές με κοτόπουλο

By Dimitra Cherouvim · On 26/05/2020

Σήμερα μόνο πιπεριές, γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές  με κομμάτια απ’ το στήθος του κοτόπουλου και ψιλοκομμένα μανιτάρια. Μια πλούσια σάλτσα ντομάτας και το τέλειο καλοκαιρινό φαγητό στο τραπέζι μας.

Υλικά (για 6 πιπεριές, όσες χωρούσε το ταψάκι μου)

  • 5 πολύχρωμες πιπεριές – η κίτρινη στη διαδρομή έπαθε ατύχημα, την έκοψα στη μέση και τη γέμισα όπως όλες τις άλλες.
  • 1 ολόκληρη κονσέρβα ντομάτα κονκασέ την οποία πολτοποιώ στο μούλτι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
  • 400 γρ. στήθος από κοτόπουλο
  • 100-150 γρ. περίπου μανιτάρια – είχα πλευρώτους και χρησιμοποίησα τα κοτσάνια τους που συνήθως είναι πιο σκληρά για άλλες πιο γρήγορες παρασκευές.
  • 1/2 φλ.τσ. ρύζι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • Μπόλικο μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί

Παρασκευή

  • Πλένω, κόβω το καπάκι απ’ τις πιπεριές και αφαιρώ τα σπόρια. Την κίτρινη, όπως προανέφερα και λόγω μαγειρικού ατυχήματος την κόβω στη μέση.
  • Κόβω τα κοτσάνια των μανιταριών (μπορείτε να βάλετε ό,τι μανιτάρια θέλετε) σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβω το μαϊντανό και σε κυβάκια το στήθος.

  • Ψιλοκόβω το κρεμμύδι στο μούλτι και το βάζω σε φαρδύ τηγάνι να σοταριστεί αρχικά μόνο του, να φύγουν τα νερά του και μετά προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο.
  • Προσθέτω τα κυβάκια απ’ το κοτόπουλο, σοτάρω καλά, μέσα και η κανέλα. Σβήνω με το λευκό κρασί.

  • Προσθέτω το ρύζι, σοτάρω 2-3 λεπτά.

  • Προσθέτω περίπου το 1/3 της ντομάτας στη γέμιση, αλατοπιπερωζαχαρώνω. Αφήνω 2-3 λεπτά να πάρει βράσεις.

  • Γεμίζω τις πιπεριές μου. Τελευταία στιγμή, ρίχνω πάνω απ’ τη γέμιση λίγη τριμμένη φέτα.

  • Ρίχνω προσεχτικά την ντομάτα, κόβω σε κυβάκια μια πατάτα και τα ρίχνω ανάμεσα στις πιπεριές και την κίτρινη πιπεριά τη σκεπάζω με δυο λεπτές φέτες πατάτας.

  • Η ποσότητα της γέμισης ήρθε ακριβώς για τις πιπεριές μου.
  • Ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου για 45-50 λεπτά.

  • Μια γευστικότατη εκδοχή καλοκαιρινών γεμιστών… μπουκιά και συχώριο. Σκέτο γλύκισμα.

  • Σερβίρω με το φανταστικό ψωμί γιαουρτιού και ένα μεγάλο τυροπιτάκι με πίτα για σουβλάκι 
  • Αν θέλετε να δείτε το ψωμί ή το τυροπιτάκι, κλικ πάνω στο ανάλογο όνομα της συνταγής’

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοζάχαρηκανέλακοτόπουλοκρασίκρεμμύδιμαϊντανόςμανιτάριντομάταπιπέριπιπεριάρύζιφέτα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες σάλτσα για όλες τις χρήσεις

  • Ζαρζαβατικά

    Πλευρώτους με κριθαράκι

  • Ζαρζαβατικά

    Λαχανοφακόρυζο το εκπληκτικό

2 Comments

  • fotini vatsithianou says: 23/07/2021 at 12:35 am

    ειναι πεντανόστιμο!

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 23/07/2021 at 8:00 am

      Ευχαριστώ πολύ!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License