• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Αβγά 0

Στραπατσάδα μανιταριών η πικάντικη

By Dimitra Cherouvim · On 30/08/2018

Μετά την κλασσική στραπατσάδα (ή καγιανά) που όλοι ξέρουμε, αγαπάμε και προτιμάμε κυρίως το καλοκαίρι με τις όμορφες ντομάτες, είπα να κάνω και να απολαύσουμε, μια στραπατσάδα μανιταριών πικάντικη, για το μεσημεριανό μας. Τα λόγια είναι φτωχά, τα χρώματα, τα αρώματα και η γεύση μιλάνε.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 3 αβγά
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 250 γρ. ντοματίνια βελανίδι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τα μανιτάρια με ένα πανάκι και τα κόβω σε φέτες χοντρές. Καθαρίζω το κρεμμύδι και το κόβω σε ροδέλες. Ψιλοκόβω τις σκελίδες σκόρδου, και κόβω τα ντοματίνια στα δύο. Ξεφλουδίζω και ψιλοκόβω την ντομάτα. Κόβω σε μπαστουνάκια την πιπεριά.

  • Βάζω στο τηγάνι τα μανιτάρια και τις ροδέλες κρεμμυδιού με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος τους,

  • Σβήνω με το ούζο ή το τσίπουρο. Αφήνω λίγο να εξατμιστεί και ρίχνω τις ντομάτες. Αφού πάρουν μερικές βράσεις, τότε ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θέλω ζωντανό και την πιπεριά.

  • Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τον κουρκουμά και την πάπρικα, αρκετό ελαιόλαδο και τα τρία αβγά. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και αφήνω την στραπατσάδα μου σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει.

  • Σερβίρω με φέτα ή τυροπιτάκια της στιγμής.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση

 

αβγόαλάτιελαιόλαδοκρεμμύδιμανιτάριντομάταντοματίνιπάπρικαπιπέριπιπεριάσκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Αβγά

    Ομελέτα φούρνου με baby κολοκυθάκια

  • Αβγά

    Αβγά μάτια φούρνου με λαχανικά

  • Αβγά

    αβγά φούρνου τα μεσογειακά

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License