• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Σπαγγέτι με σάλτσα… ό,τι βρω στο ψυγείο

By Dimitra Cherouvim · On 14/11/2022

Όχι, όχι σήμερα δεν είναι Τρίτη, δεν είναι η μέρα της αγαπημένης λαϊκής. Σήμερα είναι Δευτέρα και μαραμένα… τα γιούλια κι’ οι βιόλες. Ταιριάζει όμως έ; Μαραμένα λοιπόν κάποια υπόλοιπα λαχανικά ή ζαρζαβατικά ή μαναβικά που έπρεπε να μαγειρευτούν και όχι να πεταχτούν. Τα μαραμένα λοιπόν, εγώ τα ζωντανεύω σε μια υπέροχη, φανταστική, γευστική, λαχταριστή, πίνακα ζωγραφικής Μαράκι μου και ουχί “νεκρά φύση”, αλλά ζωντανή, άκρως ζωντανή και όπως προ είπα ή καλύτερα προ έγραψα, νοστιμότατη σάλτσα. Τα λόγια είναι περιττά… οι φωτογραφίες απαραίτητες και η συνταγή επιβάλλεται να μαγειρευτεί τάχιστα… ακόμα κι’ αν τα λαχανικά σας ή ζαρζαβατικά σας ή μαναβικά σας είναι φρεσκότατα και αγορασμένα απ’ τη λαϊκή της Τρίτης, της Τετάρτης, της Πέμπτης ή όποια μέρα βρε παιδί μου, γίνεται στην όμορφη γειτονιά σου.
Έχει αρκετή σημασία να διαβάσετε προσεχτικά τα της συνταγής γιατί κάποια στοιχεία της δίνουν αυτήν την ασύγκριτη γεύση. Tο εγγυώμαι. Η δε σάλτσα γίνεται στο δεκάλεπτο, αν εξαιρέσουμε τα κοψίματα των λαχανικών.

Υλικά (κατ’ εκτίμηση ή ό,τι υπάρχει στο ψυγείο)

  • 2-3 μανιτάρια
  • Μισή κίτρινη πιπεριά
  • Μισή πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 κακομούτσουνη ντομάτα
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 μελιτζάνα αργίτικη και η φλάσκα μας κάνει
  • 1 κ.γ. γεμάτη βεγκέτα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο, ναι ναι κύμινο
  • 1 ποτήρι του κρασιού γεμάτο λευκό κρασί για να δημιουργηθεί το ζουμερό μέρος της σάλτσας
  • Μερικές ελιές
  • Μερικές κόκκινες πιπεριές κέρατο ψημένες και οι ωμές μας κάνουν
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • Νομίζω τελείωσαν τα λαχανικά μου…

Διαδικασία

  • Πλένω πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβω σε κυβάκια. Τα μανιτάρια δεν τα πλένω, αφαιρώ όμως τη φλούδα τους και τα κόβω σε φέτες.

  • Τα βάζω όλα μαζί σε φαρδύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με τη βεγκέτα, ρίχνω και το κύμινο. Σοτάρω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος τους. Ανακατεύω συνέχεια.

  • Μόλις πέσει ο όγκος τους, ρίχνω την κόκκινη ψημένη πιπεριά σε τετραγωνάκια και τις ελιές.

  • Ανακατεύω και σβήνω με το κρασί.

  • Αφήνω να πάρει η σάλτσα μου “ό,τι να’ ναι” μια δυο βράσεις για να δέσει με το κρασί και κατεβάζω απ’ το μάτι.
  • Σκορπώ φρέσκα φυλλαράκια ρίγανης…

  • και σερβίρω πάνω σε σπαγγέτι βρασμένα αλ ντέντε.

Κοπιάστε ή καλύτερα να την φτιάξετε αυτήν την απλή, οικονομική, γρήγορη και γευστικότατη σάλτσα.

βεγκέταελαιόλαδοελιάκαρότοκολοκυθάκικρασίκρεμμύδικύμινομανιτάριμελιτζάναντομάταπιπεριάρίγανησκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Κριθαράκι + μπριάμ (mixed)

  • Ζυμαρικά

    Πέννες με μανιτάρια και κρεμμύδια

  • Ζυμαρικά

    Κρέπες με πικάντικα μανιτάρια

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License