Μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλο με πατάτες, πράσα και άλλα ζαρζαβατικά στο φούρνο

Βγάζω απ’ το ψυγείο μου διάφορα ωμά λαχανικά που είχαν περισσέψει από την ανοιξιάτικη σαλάτα που είχα φτιάξει προ ημερών και έπρεπε επειγόντως να μαγειρευτούν. Ανακαλύπτω και δυο πράσα, τα βγάζω κι’ αυτά.  Βγάζω απ’ την κατάψυξη το δισκάκι με τα μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλο. Κάνω τη σχετική προετοιμασία, όπως περιγράφω πιο κάτω, πασπαλίζω με φρέσκα μυρωδικά από τις γλάστρες μου, τα φουρνίζω όλα μαζί και έχω ένα γευστικότατο φαγητό στο άψε σβήσε. Άσε που έκανα και εκκαθάριση ψυγείου. Για ψάξτε στα ράφια και στα συρτάρια του ψυγείου σας, όλο και κάποια πράγματα θα υπάρχουν που μπορούν άνετα και γρήγορα να δέσουν με λίγο κοτόπουλο που ίσως να υπάρχει στην κατάψυξη σας.

Υλικά (ενδεικτικά για 4 άτομα)

  • 500 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο
  • 500 γρ. πατατούλες
  • 2 μεγάλα πράσα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 100 γρ. φασολάκια στρογγυλά
  • 1 μπολάκι αρακά
  • Φρέσκα μυρωδικά, άνηθο, δυόσμο, ρίγανη
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τις πατατούλες και τις κόβω στα δύο. Καθαρίζω τα πράσα, τα κρεμμυδάκια,τα καρότα και τα κόβω σε ροδέλες. Καθαρίζω και κόβω στα δύο τα κολοκυθάκια, πλένω τον αρακά και τα φασολάκια. Κόβω τα μπουτάκια σε δυο κομμάτια το καθένα. Πλένω και ψιλοκόβω τα μυρωδικά.

  • Σε ένα βαζάκι βάζω αρκετό ελαιόλαδο, το χυμό των δυο λεμονιών και τη μουστάρδα. Χτυπάω καλά.
  • Σε γάστρα με καπάκι βάζω όλα τα ζαρζαβατικά μου με τα φιλετάκια και τα περιχύνω αρχικά με το κρασί και μετά με το λαδολέμονο με τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

  • Βάζω τη γάστρα σκεπασμένη σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνω για μια ώρα. Μετά το τέλος της ώρας, βγάζω το καπάκι και αφήνω το φαγητό κάτω από το γκριλ μόνο για 10 λεπτά, ώσπου ελαφρώς να ροδίσει.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *