• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κιμάς 2

Μπιφτεκάκια στο γκριλ

By Dimitra Cherouvim · On 03/02/2015

il_fullxfull.477630979_tqh1Μπιφτεκάκια ή μπιφτέκια στο γκριλ κάνουμε όλες και όλοι, αρκετά τακτικά υποθέτω. Κλασική η συνταγή αλλά καλό είναι μια υπενθύμιση και μάλιστα με το συστατικό που πάντα τα κάνει πετυχημένα, ζουμερά, νοστιμότατα και λαχταριστά. Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια ντομάτα ψιλοκομμένη που θα ενσωματωθεί με όλα τα άλλα υλικά,  για να μας δώσει το ζητούμενο αποτέλεσμα. Αν τύχει και δεν τα έχετε δοκιμάσει με ντομάτα, καλό θα είναι την επόμενη φορά που θα τα φτιάξετε, να βάλετε οπωσδήποτε μια ώριμη ντοματούλα στον κιμά σας και θα δείτε αμέσως τη διαφορά. Θα τα συνοδεύσετε με μια όμορφη σαλάτα, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και θα τα απολαύσετε με κρύα μπύρα ή κάποιο κρασί της προτίμησής σας.

Υλικά  (4-6 άτομα)

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
  • 1 αβγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 4 φρυγανιές τριμμένες
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη ξερή και φρέσκια
  • Ελαιόλαδο

20150121_0003.jpg_light

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και την ντομάτα.
  2. Τρίβω τις φρυγανιές.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ  βάζω τον κιμά με όλα τα υλικά, δηλαδή το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου, την ντομάτα, τις τριμμένες φρυγανιές, το αλάτι, τα πιπέρια, τη ρίγανη, το αβγό και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά.
  4. Αφήνω το μείγμα του κιμά μισή ωρίτσα στο ψυγείο να ξεκουραστεί και μετά πλάθω οκτώ μεγάλα μπιφτέκια. Τα βάζω σε καλά λαδωμένο ταψί, σκορπάω κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης και τα ψήνω στο γκριλ ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  5. Σερβίρω με σαλάτα ψημένων λαχανικών.

20150121_0004.jpg_c+l 20150121_0008.jpg_c+l 20150121_0009.jpg_light 20150121_0021.jpg_c+l 20150121_0028.jpg_c+l

Καλή επιτυχία

 

αβγόαλάτιελαιόλαδοκιμάςκρεμμύδιντομάταπάπρικαπιπέριρίγανησκόρδοφρυγανιά
Share Tweet

You Might Also Like

  • Κιμάς

    Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί

  • Κιμάς

    Κεφτεδάκια μαρέγκας τα αφράτα

  • Κιμάς

    Κιμάς ρολό με αβγά και πατάτες στο φούρνο

2 Comments

  • ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ says: 10/02/2015 at 4:55 pm

    αγαπημένα κεφτεδάκια και μπιφτεκάκια!

    Reply
  • Dimitra Cherouvim says: 29/04/2015 at 6:00 am

    Νομίζω ότι είναι από τα αγαπημένα φαγητά για μικρούς και μεγάλους Ελένη.

    Reply
  • Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License