Τραχανότο με λαχανικά = Λουκούμι

Τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά. Πρωί πρωί με τη δροσούλα (ενίοτε και με τη βροχούλα), μπαίνεις στο όχημα και βουρ για τη λαϊκή. Ψωνίζεις τα φρεσκότατα λαχανικά που σου προτείνω, φορτώνεις το car_o και βουρ ξανά… αυτή τη φορά για Ναύπλιο. Έλα καημένη, είναι μακριά… τσου, τσου, τσου, όλο δυσκολίες μου φέρνεις.
Any way, μπαίνεις στο όχημα… τι δεν οδηγάς; Καλά το σοφέρ τον απέλυσες; Οκ παίρνεις το σύζυγο τηλέφωνο… “Αγάπη μου, έκπληξη… μονοήμερη στο Ναύπλιο”. Τι να κάνει το έτερον, ντύνεται βιαστικά… “τις τσάντες μη ξεχάσεις, θα κάνουμε και μπάνιο στον Καραθώνα”.
Ξεκινάτε που λες, εγώ εντωμεταξύ συνεχίζω το πρόγραμμα σου, φτάνεις Ναύπλιο, στην αρχή του καλέ, λίγο πριν το καινούργιο πάρκιγκ… “stop”, φωνάζεις στο έτερον και καταϊδρωμένο παλικάρι το εξ αριστερών σου και με τα χέρια καρφωμένα στο τιμόνι.
“Stop, παιδί μου εδώ Πολυζωίδου 6, δε βλέπεις κοτζάμ ταμπέλα…
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΠΟ Τ’ΑΝΑΠΛΙ – ΜΑΛΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

Μπαίνεις μέσα και αναζητάς (αν και μόνιμα εκεί είναι), τον ασπρομάλλη έφηβο, αξιαγάπητο κύριο Τάσο, ιδιοκτήτη του καταστήματος και του εργαστηρίου.
Σου επιτρέπω να αγοράσεις ό,τι τραβάει η όρεξη σου, αλλά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον τραχανά ολικής φτιαγμένο με φρέσκα αυγά και πρόβειο γάλα.
Θα τον μαγειρέψεις όπως ακριβώς συμβουλεύω, θα φας και θα πάθεις! Για καλό και για κακό αγόρασε 3-4 σακουλάκια.
Τι θα τα κάνεις; Καλά φίλους δεν έχεις βρε κορίτσι μου να τους φιλέψεις τον απίστευτης γεύσης τραχανά “Από τ’ Ανάπλι;

Υλικά ( ικανή ποσότητα για 4 άτομα)

  • 100 γρ. τραχανά ολικής
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 μελιτζάνα αργίτικη
  • 1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 5 μανιταράκια λευκά
  • 1 καρότο μεγάλο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • Μερικά τοματίνια
  • Φύλλα δάφνης – έβαλα φρέσκα απ’ τον κήπο
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγο κουρκουμά

Διαδικασία

  • Πλένω και κόβω σε κυβάκια όλα τα λαχανικά μου.

  • Τα βάζω όλα μαζί σε τηγάνι που το έχω κάψει λίγο, ανακατεύω καλά και μετά προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο. Σοτάρω και σβήνω με ένα ποτηράκι λευκό κρασί. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα φύλλα δάφνης.

  • Αφήνω να σιγοβράσουν μόνο με τα υγρά τους.

  • Εντωμεταξύ έχω βάλει τον τραχανά να βράσει σε λίγο νερό, (χυλώνει υπέροχα και βγάζει το γάλα του) τόσο όσο να μείνει και λίγο ώστε να συνεχίσω με σύβραση στο τηγάνι με τα λαχανικά.
  • Όταν δω ότι και τα λαχανικά μου και ο τραχανάς είναι αλ ντέντε, ρίχνω τον μισοβρασμένο τραχανά με τα νερά του στο τηγάνι. Αφήνω να γίνουν όλα ώσπου να μελώσει το φαγητό.

  • Προς το τέλος της σύβρασης προσθέτω φυλλαράκια θυμαριού.

  • Αφήνω το φαγητό να τραβήξει όλα τα υγρά του, να μελώσει και σερβίρω το τραχανότο μόνο του με σαλάτα ή προσθέτω και από ένα λουκάνικο σε κάθε πιάτο.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

Φωτο – εντυπώσεις

   

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *