• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 1

Πιπεριές γεμιστές με κυβάκια μελιτζάνας και πλιγούρι

By Dimitra Cherouvim · On 22/08/2021

Τι γίνεται όταν τον κιμά τον αντικαταστήσεις με κυβάκια φλάσκας μελιτζάνας και το ρύζι με πλιγούρι; Και που μπορεί να μπουν αυτές οι ενδιαφέρουσες και γευστικές αντικαταστάσεις; Μήπως σας θυμίζουν τα αγαπημένα γεμιστά; Μήπως θα θέλατε να δοκιμάσετε τα γνωστά γεμιστά με μια άγνωστη (;) γέμιση; Αν ναι,  εδώ είσαστε, στη σωστή σελίδα για μια νέα πρόταση, νέα, μοναδική, βελούδινη (εγγυημένα) γεύση που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια. Άσε που έχεις όλο το θάρρος να καλέσεις σε φαγητό και το vegetarian Μαράκι.

Υλικά

  • 6 πιπεριές πολύχρωμες – είναι και πιο γλυκές, ειδικά οι κίτρινες
  • 1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 φλ.τσ. πλιγούρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκες ντομάτες για τη σάλτσα ή κονσέρβα τοματάκια
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • Φύλλα δυόσμου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο + πάπρικα καυτερή ή γλυκιά
  • 1 τσιμπιά ζάχαρη
  • προαιρετικά φέτα που θα μπει στις γεμιστές πιπεριές

Εκτέλεση

  • Πλένω και αδειάζω τις πιπεριές. Κόβω σε κυβάκια τη μελιτζάνα και κόβω στο μούλτι το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.

  • Σε μεγάλο τηγάνι αχνίζω αρχικά το κρεμμύδι με τα σκόρδα να φύγουν τα υγρά. Προσθέτω τους κύβους μελιτζάνας και μπόλικο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω. Ρίχνω και τη ζάχαρη. Μόλις πέσει ο όγκος της μελιτζάνας ρίχνω το κρασί. Περιμένω λίγο να εξατμιστεί.

  • Ρίχνω το πλιγούρι, ανακατεύω καλά. Ρίχνω ψιλοκομμένα, αρκετά φύλλα δυόσμου, ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

 

  • Γεμίζω τις πιπεριές μου. Για να υπολογίσω την ποσότητα της γέμισης, βάζω αρχικά τρεις γεμάτες κ.σ. σε κάθε πιπεριά. Ό,τι περισσέψει το μοιράζω αντίστοιχα στις πιπεριές. Αν δείτε ότι η γέμιση είναι κάπως λίγη, απλώς προσθέστε λίγο ακόμα πλιγούρι, όπως έκανα εγώ. Βάζω από ένα κομμάτι φέτας σε κάθε πιπεριά.

  • Τακτοποιώ ανάμεσα στις πιπεριές πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Ρίχνω την ντομάτα, αρκετό ελαιόλαδο.

  • Ψήνω για μια ώρα στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς. Προσαρμόζετε το ψήσιμο ανάλογα με το φούρνο σας.

Καλή σας επιτυχία – η απόλαυση είναι δεδομένη

αλάτιδυόσμοελαιόλαδοζάχαρηκρασίκρεμμύδιμελιτζάναπάπρικαπιπέριπιπεριάπλιγούρισκόρδοτοματάκιφέτα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Πλευρώτους με κριθαράκι

  • Ζαρζαβατικά

    Λαχανοφακόρυζο το εκπληκτικό

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες (παπουτσάκια) με πλιγούρι

1 Comment

  • fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ says: 23/08/2021 at 11:03 pm

    λουκούμι είναι θαυμάσια συγχαρητήρια

    Reply
  • Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License