Κολιουδάκια με ντομάτα στο φούρνο

Εύκολο, γρήγορο στην παρασκευή του, ιδιαίτερα οικονομικό, αυτό το νόστιμο φαγητό με τα κολιουδάκια του καλοκαιριού πρέπει να το γευτείτε οπωσδήποτε, όσο υπάρχουν ακόμα αυτά τα τρυφερά ψαράκια στην αγορά.

20150517_0001.jpg_c+l

Υλικά (2-3 άτομα)

  • 1 κιλό κολιουδάκια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι ή γλυκιά πάπρικα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί

20150924_0004

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω τα ψαράκια, αφαιρώντας εντόσθια και βράγχια. Τα πλένω καλά και τα αφήνω στην άκρη.
  2. Αφαιρώ τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβω με μαχαίρι ή στο μούλτι.
  3. Καθαρίζω και ψιλοκόβω τα κρεμμύδια. Καθαρίζω και κόβω σε φετούλες τις σκελίδες σκόρδου.
  4. Πλένω και ψιλοκόβω το μαϊντανό. Κόβω σε λωρίδες την πράσινη πιπεριά.

20150924_0008

  1. Σε ένα ταψί αναμειγνύω καλά όλα τα παραπάνω υλικά, εκτός από τα ψάρια βεβαίως, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κρασί και αρκετό ελαιόλαδο.

20150924_0010

  1. Τακτοποιώ τα ψάρια πάνω από την ωμή ακόμα σάλτσα ντομάτας, τα περιχύνω ελαφρά με αυτήν και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν και να δέσει όμορφα η σάλτσα ντομάτας.

20150924_0012 20150924_0016

  1. Τα σερβίρω ζεστά με μια όμορφη πράσινη σαλάτα

 

20150924_0020

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *