Εύκολο, γρήγορο στην παρασκευή του, ιδιαίτερα οικονομικό, αυτό το νόστιμο φαγητό με τα κολιουδάκια του καλοκαιριού πρέπει να το γευτείτε οπωσδήποτε, όσο υπάρχουν ακόμα αυτά τα τρυφερά ψαράκια στην αγορά.
![]()
Υλικά (2-3 άτομα)
- 1 κιλό κολιουδάκια
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 2-3 κρεμμύδια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι ή γλυκιά πάπρικα
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί

Εκτέλεση
- Καθαρίζω τα ψαράκια, αφαιρώντας εντόσθια και βράγχια. Τα πλένω καλά και τα αφήνω στην άκρη.
- Αφαιρώ τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβω με μαχαίρι ή στο μούλτι.
- Καθαρίζω και ψιλοκόβω τα κρεμμύδια. Καθαρίζω και κόβω σε φετούλες τις σκελίδες σκόρδου.
- Πλένω και ψιλοκόβω το μαϊντανό. Κόβω σε λωρίδες την πράσινη πιπεριά.

- Σε ένα ταψί αναμειγνύω καλά όλα τα παραπάνω υλικά, εκτός από τα ψάρια βεβαίως, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κρασί και αρκετό ελαιόλαδο.

- Τακτοποιώ τα ψάρια πάνω από την ωμή ακόμα σάλτσα ντομάτας, τα περιχύνω ελαφρά με αυτήν και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν και να δέσει όμορφα η σάλτσα ντομάτας.

- Τα σερβίρω ζεστά με μια όμορφη πράσινη σαλάτα

Καλή σας επιτυχία

Leave a Reply