• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κρέατα 0

Χοιρινές λαιμού με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα

By Dimitra Cherouvim · On 09/06/2019

Αντί για το γκριλ ή την γκριλιέρα, επέλεξα τελικά την κατσαρόλα για τις μπριζόλες λαιμού που είχα αγοράσει. Όσο για τα κολοκυθάκια, αντί να συνοδεύσουν το φαγητό σαν μια απλή βραστή σαλάτα, πήραν πρωτεύοντα ρόλο στην ίδια κατσαρόλα και με μια εκπληκτικά δεμένη λεμονάτη σάλτσα έδωσαν ένα νοστιμότατο γευστικό φαγητό στο Κυριακάτικο τραπέζι μας. Κάποιο φρέσκο μυρωδικό στο τέλος είναι το κερασάκι στις χοιρινές. Είχα θυμάρι και αυτό έβαλα.

Υλικά (για 4 καλές μερίδες)

  • 4 χοιρινές λαιμού περίπου 900-1000 γρ.
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • Ελαιόλαδο
  • Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1/2 ποτ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • Αλάτι πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να πλύνω και να κόψω τα κολοκυθάκια μου σε τρία μέρη. Τα λαδώνω, τα τοποθετώ σε ρηχό ταψάκι και τα ψήνω στον αέρα στους 220 βαθμούς, περίπου 15 λεπτά. Όχι περισσότερο.

  • Όσο ψήνονται τα κολοκυθάκια, κόβω σε λεπτές ροδέλες τα δυο κρεμμύδια.

  • Βάζω τις ροδέλες κρεμμυδιού σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα και τις σοτάρω. Αρχικά χωρίς ελαιόλαδο, ώστε να φύγουν τα όποια υγρά τους και μετά προσθέτω το ελαιόλαδο. Σοτάρω ώσπου να μαραθούν. Προσθέτω τις τέσσερις μπριζόλες και τις σοτάρω και αυτές καλά.

  • Σβήνω με το κρασί και προσθέτω στην κατσαρόλα τόσο νερό όσο οι μπριζόλες να μισοσκεπαστούν . Το νερό που προσθέτω είναι ζεστό και έχω διαλύσει μέσα του το ζωμό λαχανικών.

  • Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω και με την πάπρικα, κλείνω με το καπάκι και ψήνω το φαγητό σε πολύ πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μην χρειαστεί να προσθέσω άλλο νερό. Μου πήρε περίπου 50 λεπτά.Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα μου και προσθέτω προσεχτικά τα ψημένα κολοκυθάκια. Ανακινώ την κατσαρόλα και πάντα σε χαμηλή φωτιά συνεχίζω το βράσιμο του φαγητού για άλλα 10 λεπτά της ώρας.

  • Το φαγητό είναι πια έτοιμο και δε μένει παρά να δέσω τη σάλτσα του με το χυμό του λεμονιού και το κορν φλάουρ. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω το χυμό του λεμονιού, το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά. Σιγά σιγά προσθέτω και δυο κουταλιές της σούπας απ’ το ζεστό ζωμό του φαγητού. Ρίχνω προσεχτικά το περιεχόμενο του πιάτου στην κατσαρόλα και για άλλη μια φορά την ανακινώ καλά, ώστε να δέσει όλη η σάλτσα. Πασπαλίζω με φυλλαράκια θυμαριού. Ας είναι καλά η γλάστρα μου. Το αποτέλεσμα φανταστικό και γευστικό. Σκέτο λουκούμι.

Καλή σας επιτυχία

 

 

αλάτιελαιόλαδοζωμόλαχανικώνκολοκυθάκικορνφλαουρκρασίκρεμμύδιλεμόνιπάπρικαπιπέριχοιρινό
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κρέατα

    Χοιρινό κοκκινιστό με κολοκυθάκια

  • Γεύσεις του κόσμου

    Αυστρία

  • Κρέατα

    Ψαρονέφρι με ποικιλία μανιταριών

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License