Μινεστρόνε δύο σεναρίων

Αυτή τη γευστική μινεστρόνε δύο σεναρίων, την έφτιαξα, τη φωτογράφισα και τη φάγαμε, πριν αρκετό καιρό. Ένα βράδυ που’ βρεχε, που’ βρεχε μονότονα…

10414552_922262304491108_1164978206871937064_nΑπό το βράδυ εκείνο που λες και ώσπου να αξιωθώ να την κοινοποιήσω στο αγαπημένο μου blogάκι, πέρασαν οι βροχές, ήρθαν τα χιόνια, πέρασαν και τα χιόνια, ήρθαν οι αλκυονίδες, έφυγαν οι αλκυονίδες, ξαναήρθαν τα χιόνια, οι βροχές, οι καταιγίδες, ξανά μανά οι αλκυονίδες, υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλές θερμοκρασίες, υγρασίες, σουβλιές στα κόκαλα, το μαλλί να μη στέκεται, κοντομάνικα, μακριμάνικα, όλο τσαντίλα οι χειμερινοί κολυμβητές, έχουν τα βίτσια τους βλέπεις, θέλουν να κολυμπάνε υπό το μηδέν, έχω φίλη, άκου που σου λέω, ξέρω από πρώτο χέρι, οι θερμοκρασίες να ανεβοκατεβαίνουν…
Αλήθεια από πού ξεκίνησα; Α, ναι μωρέ για τη μινεστρόνε σου  έλεγα, την ξεχασμένη και χαμένη μινεστρόνε μου, μέσα σε ντουλάπια και σκοτεινούς  ιντερνετικούς φακέλους, που αν δεν τους βάλεις σε τάξη, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την ανεπρόκοπη  μάνα του.

Βρε έφαγα το κόσμο να την βρω. Τι φακέλλους για φαγητά κοίταξα, τι φακέλλους για ταξίδια, τι για συναντήσεις συμμαθητριών, μέχρι και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων φακέλλους έψαξα, μπας και την έχωσα εκεί ως γευστικό αριστούργημα. Τίποτα. Στην απελπισία μου, έριξα και μια κλεφτή ματιά κάτω από το γραφείο.

Ώσπου, ώσπου λέω, πέφτει το μάτι μου στο φάκελλο “πως να καθαρίσετε το φούρνο σας”. Εκεί λοιπόν στις μικρές φωτογραφίες που είχα χώσει μέσα, βλέπω και την κατσαρόλα  μου. “Αμάν”, λέω ξαφνιασμένη. “Λες;” “Και καλά, πως εκεί και όχι αλλού;”
Και τότε, τότε μου’ ρθε  φλασιά της μαγείρισσας και θυμήθηκα την προηγούμενη φάση – Ανάδρομος Ερμής που περάσαμε, τότε που κόπηκε το ρεύμα, για άλλη μια φορά, τη στιγμή, μα ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσα να τακτοποιήσω τη μινεστρόνε μου στη σωστή της θέση και αυτή μέσα στην γαλαξιακή αναμπουμπούλα χώθηκε προφανώς και τρομαγμένη μέσα στο φούρνο. Στο φάκελλο του δηλαδή, που μόλις είχα τακτοποιήσει.

Τέλος πάντων, τέλος καλό. Έτσι σήμερα και με αρκετή καθυστέρηση θα σας παρουσιάσω μια μινεστρόνε γλύκισμα σκέτο, μαλακτική, κατευναστική για τσιτωμένα  νεύρα και πεινασμένα στομάχια, που θα απολαύσετε είτε σκέτη, χωρίς κοτόπουλο δηλαδή, σενάριο πρώτο, είτε με ροδοψημένα μπουτάκια κοτόπουλου, σενάριο δεύτερο. Ό,τι και να διαλέξετε τελικά,  κερδισμένοι θα βγείτε.

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 3-4 φέτες μπέικον
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα
  • 2 καρότα
  • 1 μικρό ματσάκι σέλινο
  • 1/2 φλ. τσ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 8-10 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1/2 φλ.τσ. κοραλλάκι ή κοφτό μακαρονάκι
  • ———-
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 10 ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

20160126_0005 20160126_0007

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά μου σε κυβάκια καθώς και το μπέικον.
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρω ελαφριά και για 2-3 λεπτά πρώτα το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο και μετά προσθέτω όλα τα λαχανικά μου.
  3. Τα σοτάρω και αυτά,  προσθέτω ζεστό νερό, όσο να σκεπαστούν και να βράσουν  για πολύ λίγο, αλντέντε, και τέλος προσθέτω το κοραλλάκι.
  4. Αλατίζω το φαγητό και όσο αυτό βράζει, ετοιμάζω τα μπουτάκια σε πυρεξάκι, τα περιχύνω με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  5. Τα βάζω στο γκριλ ή στον αέρα και τα ψήνω όσο να ροδοκοκκινίσει η πάνω πλευρά τους.
  6. Όταν τα γυρίσω για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά, βάζω ανάμεσα τους και τα ντοματίνια, κομμένα στα δύο.
  7. Αφήνω να ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζω από το φούρνο, ξεψαχνίζω το ένα μπουτάκι και μαζί με τα ψημένα ντοματίνια και το λαδάκι τους τα ρίχνω μέσα στη ζεστή μινεστρόνε.
  8. Σερβίρω τη σούπα ζεστή με ψωμάκια ολικής  και με μπόλικο πιπέρι.

20160126_0010 20160126_0014 20160126_0035 20160126_0019 20160126_0020 20160126_0029

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη. Φανταστικό φαγητό.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *