• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 0

Μανιτάρια κοκκινιστά (kimas style)

By Dimitra Cherouvim · On 14/08/2022

Λοιπόν έχουμε και λέμε…
όταν θέλουμε κάποια εποχή να περιορίσουμε το κρέας… η καλύτερη αντικατάσταση του είναι τα μανιτάρια. Πιο οικονομικά, πολύ ωφέλιμα για τα οστά, μιας και περιέχουν χαλκό, ιδανικά για την αντιγήρανση, χωρίς καθόλου θερμίδες, γίνονται με πολλούς πολλούς τρόπους και γίνονται πολύ γρήγορα.
Τα φτιάχνω τακτικά στο σπίτι, είναι που μας αρέσουν πολύ και φροντίζω ώστε στο ψυγείο κάθε εβδομάδα να υπάρχουν σε ποσότητα, ανάλογα με το πόσα άτομα θα τα γευτούμε.
Αυτά που θα σας παρουσιάσω πιο κάτω, είναι τα κλασικά μεγάλα άσπρα μανιτάρια που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετς και στις λαϊκές αγορές.
Η διαδικασία απλούστατη, ακριβώς όπως φτιάχνουμε τον κιμά για τα μακαρόνια. Φρόντισα βεβαίως να τονίσω την κάπως ουδέτερη γεύση τους με βεγκέτα, δεντρολίβανο και κάπαρη.
Η σάλτσα αυτή των μανιταριών, πολύ γρήγορη στην παρασκευή, μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, όπως έκανα εγώ σήμερα, ρύζια, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
Εσείς θα αποφασίσετε ανάλογα με τα κέφια σας, ανάλογα με το τί υπάρχει στα ντουλάπια που πρέπει να καταναλωθεί και το χρόνο που διαθέτετε.

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά μεγάλα
  • 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. γεμάτη πελτέ
  • 1 κ.γ. γεμάτη βεγκέτα
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Δενδρολίβανο + κάπαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι + γλυκιά πάπρικα ή καπνιστή
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Ξεφλουδίζω τις ντομάτες και τις βάζω στο μούλτι με λίγο ελαιόλαδο, τη βεγκέτα, την πάπρικα, φυλλαράκια δενδρολίβανο και την κάπαρη. Πολτοποιώ καλά.

  • Κόβω τα μανιτάρια σε φέτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια.

  • Βάζω στο τηγάνι το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρω για 2-3 λεπτά με αρκετό ελαιόλαδο. Το τηγάνι πρέπει να καίει όταν ρίξω τα μανιτάρια ώστε να μη βγάλουν πολλά υγρά. Σοτάρω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος τους. Σβήνω με το κρασί.

  • Προσθέτω τις πολτοποιημένες ντομάτες και τότε προσθέτω το αλάτι. Για άλλη μια φορά θα πω ότι όταν ρίχνουμε την ντομάτα σε καυτό λάδι η σάλτσα δε χρειάζεται πάνω από 2-3 λεπτά για να δέσει με τα άλλα υλικά και να πάρει το επιθυμητό χρώμα. Μαζί με την ντομάτα προσθέτω επιπλέον κλαδάκια δενδρολίβανο και κάπαρη. Ανακατεύω καλά.

   

  • Η σάλτσα μανιταριών καταπληκτική! Συνοδεύει υπέροχα τα μακαρόνια μου Νο 6, με μπόλικη τριμμένη ξερή μυζήθρα.

Καλή σας επιτυχία

Φώτο – εντυπώσεις από μανιτάρια που φωτογράφισα σε αγορές και στη φύση

   

   

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 

αλάτιβεγκέταδενδρολίβανοελαιόλαδοκάπαρηκρασίκρεμμύδιμανιτάριντομάταπάπρικαπελτέςπιπέρι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Κολοκυθάκια… βαρκούλες αρμενίζουνε…

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες τσακώνικες στην κατσαρόλα… με παρέα

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες τσακώνικες στο φούρνο… με παρέα!

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License