Μάφινς μανιταριών

“Λατρεύω τα μάφινς”. “Κι’ εγώ τις πίτες”, ανταπάντησε το αυθάδικο Μαράκι μου. “Γιατί κοριτσάκι μου πάντα πνεύμα αντιλογίας; Και πίτες έχουμε και όμορφες και γευστικές και ενδιαφέρουσες. Τι ήθελες να κάνω; Μια μερίδα μανιτάρια μου ξέμειναν απ’ το παστίτσιο μου, τι να τα κάνω;” “Σάλτσα για μακαρόνια” απάντησε ο μόνιμος αντίλογος με τη μορφή της Μαρίας. “Μα καλό μου παιδί, από ζυμαρικό σε ζυμαρικό θα πάμε;¨”Μπουρεκάκια μήπως;” “Και από αυτά έχουμε, οπότε σκέφτηκα τα αγαπημένα μου μάφινς, που μέσα σε αυτές τις θαυματουργές μικρές θηκούλες, χώνεις ό,τι θες και σου βγαίνουν γευστικοί πειρασμοί” “Τα ετοίμασες ή να περιμένω;” ρώτησε χαλαρά το Μαράκι. “Θα περιμένεις, θα δεις την εύκολη διαδικασία, θα στρώσεις το τραπέζι και θα τα φας. Και μετά πες μου.” “Κρασί υπάρχει ή να πάω να φέρω;” “Κάτσε εδώ, φόρα και την ποδιά της  κουζίνας, και ξεκινάμε”.

Τα 4 λευκά, μακρόστενα μπολάκια που τακτοποίησα τα υλικά μου, το υπέροχο αντικολλητικό τηγάνι, το BLANDA MAT μπολ κατασκευασμένο από μπαμπού που έβαλα τα μάφινς, καθώς και το βαμβακερό “πανεράκι” πετσέτα που πρόσφερα τα μάφινς, είναι όλα από τα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Υλικά ( για 12 μάφινς )

  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ.τσ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ.τσ. κίτρινα τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας, ό,τι υπάρχει στο ψυγείο.
  • 1 φλ.τσ αλεύρι (η ποσότητα του αλευριού θα εξαρτηθεί απ’ τα υγρά, πάντως θέλουμε ένα παχύ μείγμα, κάτι σαν μια ρευστή ζύμη.
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 μικρό ματσάκι αρωματικά, ό,τι υπάρχει αυτόν τον καιρό στις γλάστρες μας.
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρω τα ψιλοκομμένα μανιτάρια στο τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο. Σβήνω με το λευκό κρασί και τα αποσύρω από τη φωτιά. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα αφήνω 8-10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους.
  2. Στο ίδιο μπολ με τα σοταρισμένα μανιτάρια,  βάζω όλα τα πιο πάνω υλικά μου και ανακατεύω καλά.
  3. Προσθέτω ψιλοκομμένα τα διάφορα αρωματικά για να δώσουν χρώμα και γεύση στα μάφινς.
  4. Λαδώνω τις θήκες μάφινς με ηλιέλαιο (ιδανικό για να βγαίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα οι όποιες ζύμες από τις φόρμες τους) και μοιράζω το μείγμα στις 12 θήκες.
  5. Σε καλά προθερμασμένο φούρνο, ψήνω τα μάφινς στους 200 βαθμούς, περίπου για 22 λεπτά, ώσπου να χρυσίσουν. Να θυμάστε πάντα ότι ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το είδος του κάθε φούρνου.
  6. Βγάζω τα μάφινς από το φούρνο, περιμένω λίγο να πέσει η θερμοκρασία τους και με τη βοήθεια ενός πλαστικού μαχαιριού με στρογγυλή μυτούλα τα αφαιρώ από τις θήκες τους.

     

     

Καλή σας επιτυχία

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *