• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Παστίτσιο μανιταριών με κρέμα γάλακτος

By Dimitra Cherouvim · On 27/01/2017

Και έφτασε η ώρα για ένα παστίτσιο. Όχι το all time classic της παιδιόθεν αγαπημένης μου φίλης Κούλας. Αλλά ένα παστίτσιο λίγο διαφορετικό, σίγουρα με μανιτάρια, τα είχα από μέρες στο μυαλό και την λίστα μου, αλλά κυρίως χωρίς την παχιά στρώση της συνηθισμένης μπεσαμέλ με την οποία καλύπτεται το αγαπημένο φαγητό, που το ξεκινάς και δε λες να το σταματήσεις. Είπαμε,  η κουζίνα μπορεί να γίνει ένας  οργανωμένος χώρος για πειράματα, κυρίως για την μαγειρική. Μην τον αφήνετε λοιπόν ανεκμετάλευτο. Βοηθάει την μνήμη, την φαντασία και σίγουρα την δημιουργικότητα που κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του.

Όλα τα σκεύη που χρησιμοποίησα για τη δημιουργία αυτής της συνταγής, το αντικολλητικό τηγάνι, το μαχαίρι και ξύλο κοπής, το πολύ κομψό,  απο φίνα λευκή πορσελάνη σκεύος ψησίματος, το πιάτο σερβιρίσματος καθώς και το μαυρόασπρο σουπλά, είναι των καταστημάτων ΙΚΕΑ.

Υλικά (8-10 μερίδες)

  • 500 γρ. πένες πολύχρωμες (προδιαθέτουν όμορφα και τη μαγείρισσα και τους συνδαιτυμόνες της)
  • 800 γρ. λευκά μανιτάρια agaricus
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
  • Φρέσκο θυμάρι

Υλικά για την κρέμα που θα καλύψει τις πένες

  • 1 κρέμα γάλακτος 200 γρ.
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα ελληνική τριμμένη
  • 1 αβγό
  • Μοσχακάρυδο

Εκτέλεση

  1. Βάζω νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να αρχίσει να βράζει για τις πέννες. Αλατίζω και βάζω τις πέννες να βράσουν περίπου 7-8 λεπτά, όχι παραπάνω, άλλωστε θα βράσουν και στο φούρνο.
  2. Όσο βράζει το νερό, καθαρίζω τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, πλένω τα ντοματίνια. Τα κόβω όλα σε μεγάλα κυβάκια.
  3. Βάζω σε μεγάλο τηγάνι, ελαιόλαδο και σοτάρω αρχικά τα κρεμμύδια ώσπου να πέσει ο όγκος τους, προσθέτω τα μανιτάρια, τα σοτάρω και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και αφήνω όλα τα υλικά να βράσουν γύρω στα 5 λεπτά. Όχι παραπάνω. Πασπαλίζω με φυλλαράκια θυμαριού.
  4. Λαδώνω καλά ένα μεγάλι ταψί και ρίχνω τις βρασμένες πέννες. Τις ανακατεύω καλά με μια χούφτα τριμμένο τυρί.
  5. Προσθέτω από πάνω τα μανιτάρια και τέλος την κρέμα που έφτιαξα, ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και το αβγό.
  6. Η κρέμα αυτή θα εισχωρήσει η περισσότερη μέσα στις πέννες, αλλά αυτό ήταν το ζητούμενο. Τρίβω από πάνω και μια φρυγανιά που θα βοηθήσει να γκρατιναριστεί το φαγητό.
  7. Βάζω το ταψί σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνω το παστίτσιο μου για 30 λεπτά, στους 200 βαθμούς.

     

     

      

Καλή σας επιτυχία

 

Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι σε σάλτσα τοματίνι και βασιλικού

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι βρούβας τα ταπεινά

  • Ζυμαρικά

    Σαλιγκάρια pasta-με κιμά και τυριά

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License