Κοτόπουλο άκρα με μανιτάρια, τοματίνια, καρότα και πικάντικη σάλτσα μαϊντανού

Η πρώτη σκέψη ήταν τα μπουτάκια κι οι φτερούγες στο γκριλ και τα μανιτάρια κλασικά στο τηγάνι με σκόρδο και λίγο μπαλσάμικο. Η δεύτερη σκέψη πιο σωστή. Αντί να έχω το νου μου και στο γκριλ και στο τηγάνι, τα έβαλα στο όμορφο ταψί μου, πρόσθεσα τοματίνια, καρότα, όχι στην πρώτη φρεσκάδα τους, κρεμμύδι και πικάντικη σάλτσα μαϊντανού που τη συνηθίζω και τσουπ σε μια ωρίτσα ένα γευστικότατο φαγητό με χρώματα κι’ αρώματα. Οι ποσότητες των υλικών ενδεικτικές. Μπορούσαν να μπουν και μισό κιλό μανιτάρια.

Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 2 μπουτάκια + 2 φτερούγες κοτόπουλο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 μεγάλα καρότα
  • Αρκετά τοματίνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω με πανάκι και κόβω στα δυο τα μανιτάρια. Κόβω στη μέση τα τοματίνια, Χοντροκόβω το κρεμμύδι και τα καρότα.
  • Πλένω καλά και ψιλοκόβω το μαϊντανό. Τον βάζω σε βαθύ μπολ με αρκετό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι και τον κουρκουμά. Ανακατεύω καλά ώστε να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

  • Τοποθετώ τα λαχανικά σε ταψί και τα ανακατεύω με τη σάλτσα μαϊντανού.

  • Τοποθετώ ανάμεσα τα άκρα του κοτόπουλου. Περιχύνω με το κρασί και ανακινώ καλά το ταψί. Σκεπάζω καλά με αλουμινόχαρτο.

  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το κοτόπουλο.

  • Σερβίρω το φαγητό ζεστό και πασπαλίζω τα πιάτα με ψιλοκομένο μαϊντανό.

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *