• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κοτόπουλο 0

Κοτόπουλο άκρα με μανιτάρια, τοματίνια, καρότα και πικάντικη σάλτσα μαϊντανού

By Dimitra Cherouvim · On 29/11/2019

Η πρώτη σκέψη ήταν τα μπουτάκια κι οι φτερούγες στο γκριλ και τα μανιτάρια κλασικά στο τηγάνι με σκόρδο και λίγο μπαλσάμικο. Η δεύτερη σκέψη πιο σωστή. Αντί να έχω το νου μου και στο γκριλ και στο τηγάνι, τα έβαλα στο όμορφο ταψί μου, πρόσθεσα τοματίνια, καρότα, όχι στην πρώτη φρεσκάδα τους, κρεμμύδι και πικάντικη σάλτσα μαϊντανού που τη συνηθίζω και τσουπ σε μια ωρίτσα ένα γευστικότατο φαγητό με χρώματα κι’ αρώματα. Οι ποσότητες των υλικών ενδεικτικές. Μπορούσαν να μπουν και μισό κιλό μανιτάρια.

Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 2 μπουτάκια + 2 φτερούγες κοτόπουλο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 μεγάλα καρότα
  • Αρκετά τοματίνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω με πανάκι και κόβω στα δυο τα μανιτάρια. Κόβω στη μέση τα τοματίνια, Χοντροκόβω το κρεμμύδι και τα καρότα.
  • Πλένω καλά και ψιλοκόβω το μαϊντανό. Τον βάζω σε βαθύ μπολ με αρκετό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι και τον κουρκουμά. Ανακατεύω καλά ώστε να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

  • Τοποθετώ τα λαχανικά σε ταψί και τα ανακατεύω με τη σάλτσα μαϊντανού.

  • Τοποθετώ ανάμεσα τα άκρα του κοτόπουλου. Περιχύνω με το κρασί και ανακινώ καλά το ταψί. Σκεπάζω καλά με αλουμινόχαρτο.

  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το κοτόπουλο.

  • Σερβίρω το φαγητό ζεστό και πασπαλίζω τα πιάτα με ψιλοκομένο μαϊντανό.

Καλή σας επιτυχία

 

αλάτιελαιόλαδοκαρότοκοτόπουλοκουρκουμάςκρασίκρεμμύδιμαϊντανόςμανιτάριμουστάρδαπάπρικατοματίνι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κοτόπουλο

    Κοτόπουλο “πεταλούδα” με γλάσο μελιού+μουστάρδας

  • Κοτόπουλο

    Κοτόπουλο στήθος φρικασέ

  • Κοτόπουλο

    Κοτόπουλο, μπρόκολο, πράσο, ογκρατέν

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License