• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Θαλασσινά 2

Καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ντομάτα, πιπεριά + κολοκυθάκια στο φούρνο

By Dimitra Cherouvim · On 16/03/2021

Αντί για όποιο κείμενο στην παρακάτω συνταγή μου, προτίμησα να βάλω έναν γιαπωνέζικο πίνακα που απεικονίζει ένα καλαμάρι. Οι Ιάπωνες  ζωγράφοι είναι γνωστοί για τις λεπτές και ελαφρώς φλουταρισμένες γραμμές τους, στην απεικόνιση θεμάτων απ’ την όμορφη φύση που περιβάλλει τη νησιωτική χώρα τους.

 

Υλικά

  • 2 μεγάλα καλαμάρια
  • 1 ή 2 κολοκυθάκια
  • 1 ντομάτα σφιχτή
  • Φέτα
  • Κόκκινη πιπεριά, ένα μέρος της
  • Ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1 σφινάκι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι
  • 1 ή 2 σκελίδες σκόρδου
  • Άνηθος
  • Αλάτι – πιπέρι – κάρυ

Εκτέλεση

  • Αφαιρώ το κεφάλι απ’ τα καλαμάρια, βγάζω το λεπτό, διάφανο κόκκαλο απ’ το εσωτερικό τους. Τα πλένω καλά και τα αφήνω στην άκρη.

  • Κόβω σε καρεδάκια τη ντομάτα, την πιπεριά. Κόβω σε λεπτές φέτες (το έκανα με το μαντολίνο) τα κολοκυθάκια. Πολτοποιώ το σκόρδο. Ψιλοκόβω τον άνηθο. Κόβω σε μπαστουνάκια τη φέτα.

  • Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τη φρυγανιά, εκτός απ’ τις φέτες κολοκυθιού.

  • Γεμίζω τα καλαμάρια με προσοχή. Σκεπάζω το άνοιγμα με μια φέτα κολοκυθιού… η οποία στη διάρκεια του ψησίματος έφυγε.

  • Τοποθετώ τις φέτες κολοκυθιού στο σκεύος που θα ψήσω το φαγητό. Ρίχνω το κρασί και το χυμό λεμονιού.Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το κάρυ.

  • Τοποθετώ και τα γεμισμένα καλαμάρια. Περιχύνω με μπόλικο ελαιόλαδο.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις 220 βαθμούς για 30 λεπτά. Το ψήσιμο είναι ανάλογο πάντα με το φούρνο και το μέγεθος των καλαμαριών.

Ενδιαφέρον σχόλιο

Εδώ θέλω να παραθέσω τη γευστική μας εμπειρία απ’ το συγκεκριμένο πιάτο με τα γεμιστά καλαμάρια. Ενώ λοιπόν το μεσημέρι η υφή των καλαμαριών ήταν ελαφρώς ελαστική, το βράδυ που φάγαμε ό,τι είχε απομείνει απ’ αυτά, περιέργως τα καλαμάρια ήταν απίστευτα τρυφερά και μαλακά. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τελικά όταν το φαγητό (όποιο κι’ αν είναι αυτό) μένει κάποιες ώρες μετά την παρασκευή του, αυτό μελώνει και δένουν ακόμα πιο πολύ όλα τα συστατικά του. Πράγμα γνωστό βεβαίως ειδικά με τα καλοκαιρινά λαδερά.

Καλή σας γευστική εμπειρία

 

αλάτιάνηθοςελαιόλαδοκαλαμάρικάρυκολοκυθάκικρασίλεμόνιντομάταπιπέριπιπεριάσκόρδοφρυγανιά
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Θαλασσινά

    Θαλασσινά με μπρόκολο ογκρατέν

  • Θαλασσινά

    Χταπόδι μελωμένο κοκκινιστό (της Γκέλυς)

  • Θαλασσινά

    Γαρίδες φούρνου λαδολεμονοσκορδάτες

2 Comments

  • fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ says: 18/03/2021 at 6:11 pm

    είναι πεντανόστιμα κ ωραία ..

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 18/03/2021 at 6:16 pm

      Φωτεινή σ’ ευχαριστώ θερμά!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License