• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Γλώσσες ρολά μαϊντανοσκορδάτα φούρνου

By Dimitra Cherouvim · On 07/02/2017

Απλό στην παρασκευή, γευστικότατο για μερακλήδες στη γεύση πιάτο, μιας και ο συνδυασμός μαϊντανού και σκόρδου προσδίδει μια πικάντικη έντονη νότα, στην κατά τα άλλα ελαφρώς αδιάφορη γλώσσα. Βρήκα τις προάλλες φρέσκιες γλώσσες και χωρίς δεύτερη σκέψη τις αγόρασα και τις έφτιαξα όπως ακριβώς είχα φτιάξει προ καιρού και με επιτυχία, σαρδελίτσες με την ίδια ακριβώς γέμιση άλειμμα. Ακολουθεί η εύκολη διαδικασία και βεβαίως οι γλαφυρές φωτογραφίες του φαγητού. Και πριν αναρωτηθείτε, να σας πω ότι το πιάτο αυτό γίνεται και με κατεψυγμένες γλώσσες, που βρίσκετε στα μαγαζιά κατεψυγμένων ή στην λαϊκή.

Επίσης να υπενθυμίσω ότι το σκόρδο είναι ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να κατεβάζει κάποιος την πίεση του. “Τι δεν έχεις πίεση; Τι λες βρε θηρίο, με τόσα που συμβαίνουν γύρω μας και δεν την έχεις ανεβάσει; Τι να πω τότε; Πως να σε πείσω; Μήπως για να διώχνεις τους ανεπιθύμητους; Ούτε αυτό έπιασε; Βρε φτιάξε εσύ τις σκορδάτες γλώσσες και πες μου μετά.

Όλα τα σκεύη που χρησιμοποίησα για αυτήν μου τη συνταγή, καθώς και το αγαπημένο μου γρανιτένιο γουδοχέρι, είναι από τα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Υλικά ( 4 μερίδες )

  • 3 φρέσκιες γλώσσες περίπου 1000 γρ.
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός
  • 6-8 σκελίδες σκόρδου ( η ποσότητα σκόρδου εξαρτάται από το πόσο σκορδάτα θέλετε τα ρολάκια )
  • Ντοματίνια πολύχρωμα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Το χυμό από δύο λεμόνια
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένω καλά τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβω. Καθαρίζω τις σκελίδες τις σκελίδες σκόρδου και τις πολτοποιώ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πολτοποιημένο σκόρδο.

  • Κόβω τις 3 γλώσσες κατά μήκος και με ένα γουδοχέρι τις χτυπάω ελαφρά ώστε να πλατιάσουν. Αλατοπιπερώνω και απλώνω σε κάθε κομμάτι το μείγμα μαϊντανού σκόρδου. Τυλίγω το κάθε κομμάτι γλώσσας σε ρολάκι, αρχίζοντας από την στενή του άκρη.

  • Φορμάρω τα έξι κομμάτια γλώσσας σε ρολάκια και τα τακτοποιώ σε μικρό πυρεξάκι. Ενδιάμεσα βάζω και τα ντοματίνια. Σε ένα βαζάκι με καπάκι, χτυπώ καλά το χυμό από τα δύο λεμόνια, το σφηνάκι λευκό κρασί, αρκετό ελαιόλαδο και ένα κ.γ. μουστάρδα. Περιχύνω με αυτό το πυκνό μείγμα γλώσσες και ντοματίνια και βάζω το πυρεξάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

  • Ψήνω το φαγητό περίπου για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.Αν θέλω να γκρατιναριστούν περισσότερο οι γλώσσες, βγάζω το πυρέξ από το φούρνο, πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά, λίγο ακόμα μαϊντανό και το ξαναβάζω στο φούρνο για άλλα δέκα λεπτά, όχι παραπάνω.

Καλή σας επιτυχία

 

 

 

 

 

 

 

 

αλάτιγλώσσαελαιόλαδοκρασίλεμόνιμαϊντανόςμουστάρδαντοματίνιπιπέρισκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License