Απλό στην παρασκευή, γευστικότατο για μερακλήδες στη γεύση πιάτο, μιας και ο συνδυασμός μαϊντανού και σκόρδου προσδίδει μια πικάντικη έντονη νότα, στην κατά τα άλλα ελαφρώς αδιάφορη γλώσσα. Βρήκα τις προάλλες φρέσκιες γλώσσες και χωρίς δεύτερη σκέψη τις αγόρασα και τις έφτιαξα όπως ακριβώς είχα φτιάξει προ καιρού και με επιτυχία, σαρδελίτσες με την ίδια ακριβώς γέμιση άλειμμα. Ακολουθεί η εύκολη διαδικασία και βεβαίως οι γλαφυρές φωτογραφίες του φαγητού. Και πριν αναρωτηθείτε, να σας πω ότι το πιάτο αυτό γίνεται και με κατεψυγμένες γλώσσες, που βρίσκετε στα μαγαζιά κατεψυγμένων ή στην λαϊκή.
Επίσης να υπενθυμίσω ότι το σκόρδο είναι ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να κατεβάζει κάποιος την πίεση του. “Τι δεν έχεις πίεση; Τι λες βρε θηρίο, με τόσα που συμβαίνουν γύρω μας και δεν την έχεις ανεβάσει; Τι να πω τότε; Πως να σε πείσω; Μήπως για να διώχνεις τους ανεπιθύμητους; Ούτε αυτό έπιασε; Βρε φτιάξε εσύ τις σκορδάτες γλώσσες και πες μου μετά.
Όλα τα σκεύη που χρησιμοποίησα για αυτήν μου τη συνταγή, καθώς και το αγαπημένο μου γρανιτένιο γουδοχέρι, είναι από τα καταστήματα ΙΚΕΑ.
Υλικά ( 4 μερίδες )
- 3 φρέσκιες γλώσσες περίπου 1000 γρ.
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός
- 6-8 σκελίδες σκόρδου ( η ποσότητα σκόρδου εξαρτάται από το πόσο σκορδάτα θέλετε τα ρολάκια )
- Ντοματίνια πολύχρωμα
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- Το χυμό από δύο λεμόνια
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένω καλά τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβω. Καθαρίζω τις σκελίδες τις σκελίδες σκόρδου και τις πολτοποιώ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πολτοποιημένο σκόρδο.
- Κόβω τις 3 γλώσσες κατά μήκος και με ένα γουδοχέρι τις χτυπάω ελαφρά ώστε να πλατιάσουν. Αλατοπιπερώνω και απλώνω σε κάθε κομμάτι το μείγμα μαϊντανού σκόρδου. Τυλίγω το κάθε κομμάτι γλώσσας σε ρολάκι, αρχίζοντας από την στενή του άκρη.
- Φορμάρω τα έξι κομμάτια γλώσσας σε ρολάκια και τα τακτοποιώ σε μικρό πυρεξάκι. Ενδιάμεσα βάζω και τα ντοματίνια. Σε ένα βαζάκι με καπάκι, χτυπώ καλά το χυμό από τα δύο λεμόνια, το σφηνάκι λευκό κρασί, αρκετό ελαιόλαδο και ένα κ.γ. μουστάρδα. Περιχύνω με αυτό το πυκνό μείγμα γλώσσες και ντοματίνια και βάζω το πυρεξάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνω το φαγητό περίπου για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.Αν θέλω να γκρατιναριστούν περισσότερο οι γλώσσες, βγάζω το πυρέξ από το φούρνο, πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά, λίγο ακόμα μαϊντανό και το ξαναβάζω στο φούρνο για άλλα δέκα λεπτά, όχι παραπάνω.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply