• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Γαύρος με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

By Dimitra Cherouvim · On 21/06/2017

Εύκολο, γρήγορο, καλοκαιρινό. Γαυράκι με μπόλικη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Για το πικάντικο της γεύσης, οπωσδήποτε πολλά σκόρδα και αρκετό ελαιόλαδο. Αλάτι, πάπρικα, πιπέρι και να, το μεσημεριανό μας γευστικό φαγητό. Συνοδεύουμε με πλούσια ντοματοσαλάτα ή ποικιλία πράσινης σαλάτας και τζατζίκι.

Υλικά (για 4 καλές μερίδες)

  • 1 κιλό γαύρο
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.γ. πελτέ ή κέτσαπ (προαιρετικά)
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • Ξερή ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Αφαιρώ τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβω. Ψιλοκόβω και τις σκελίδες σκόρδου και τις ανακατεύω με τις ντομάτες στις οποίες έχω προσθέσει 1 κ.γ. κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ξερή ρίγανη. Προσθέτω και το κρασί και ανακατεύω καλά.
  2. Καθαρίζω τους γαύρους, τους τακτοποιώ σε ταψάκι, αλατοπιπερώνω και τους περιχύνω με τη σάλτσα ντομάτας. Περιχύνω μετά με αρκετό ελαιόλαδο.
  3. Ψήνω τα ψαράκια στις αντιστάσεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά και άλλα 8-10 λεπτά στο γκριλ για να πάρουν χρώμα. Αν βεβαίως εσείς δεν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά στις αντιστάσεις.
  4. Σερβίρω τα ψαράκια με τζατζίκι και πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα.

Καλή σας επιτυχία 

αλάτιγαύροςελαιόλαδοκρασίντομάταπάπρικαπελτεπιπέρισκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License