• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κρέατα 0

Χοιρινό κοκκινιστό με κολοκυθάκια

By Dimitra Cherouvim · On 27/11/2022

Τις προάλλες βρέθηκα στο μάρκετ με σκοπό να αγοράσω κρέας. Είδα τις τιμές του μοσχαρίσιου, έκανα στροφή και προχώρησα προς το χοιρινό, η τιμή του οποίου είναι πια όπως ήταν το μοσχαρίσιο προ χρόνων. Τέλος πάντων και επειδή εδώ είμαστε για νόστιμα πιάτα και όχι για γκρίνιες, αγόρασα περίπου ενάμιση κιλό χοιρινό από μπούτι, σε μικρές μερίδες κομμένο και αποφάσισα να το φτιάξω όπως θα μαγείρευα ένα κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος… τουτέστιν κοκκινιστό με κολοκυθάκια. Εύκολη η διαδικασία, νοστιμότατο το αποτέλεσμα, τρυφερό το χοιρινό μπούτι, αλντέντε τα κολοκυθάκια μου μέσα στην υπέροχη κόκκινη σάλτσα. Το συνόδεψα με ανθότυρο και σπιτικό ψωμί. Α, βεβαίως βεβαίως και κόκκινο κρασί από ασκό. Αριστούργημα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό από μπούτι, κομμένο σε μερίδες
  • 1.200 περίπου κολοκυθάκια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • Μερικές πιπεριές Φλωρίνης ψημένες που έχω πάντα στο ψυγείο, για πιο έντονη τη σάλτσα.
  • 1 κ.σ. γεμάτη βεγκέτα
  • Μερικά μπαχάρια
  • Ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Ένα ποτήρι λευκό κρασί

Διαδικασία

  • Ξεβγάζω τα κομμάτια του χοιρινού με ξύδι και τα βάζω σε πλατιά κατσαρόλα με τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και την πράσινη πιπεριά. Προσθέτω τα μπαχάρια.

  • Ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρω καλά.

  • Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω ζεστό νερό και αφήνω το κρέας να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για μια ώρα.
  • Πολτοποιώ τις ντομάτες μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης αφού έχω προσθέσει τη βεγκέτα και ελάχιστο αλάτι.

  • Μετά από την ώρα που βράζει το κρέας προσθέτω τις πολτοποιημένες ντομάτες με τις πιπεριές.

  • Αφήνω να βράσουν όλα μαζί άλλη μισή ώρα, πάντα σε χαμηλή φωτιά ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  • Όσο βράζει το κρέας, κόβω τα κολοκυθάκια κατά μήκος και μετά σε χοντρά κομμάτια. Τα λαδώνω και τα βάζω στην τοστιέρα που την έχω αφήσει να κάψει.

  • Τα ψήνω περίπου δέκα λεπτά και από τις δυο πλευρές.

  • Αφαιρώ το κρέας από τη σάλτσα του, προσθέτω τα κολοκυθάκια και τα αφήνω να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ.

  • Προσθέτω το κρέας στην κατσαρόλα, το τακτοποιώ προσεχτικά ανάμεσα στα κολοκυθάκια και αφήνω να πάρει μόνο μια βράση.

  • Τέλος και προαιρετικά ρίχνω σε κάθε πιάτο λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση… λουκούμι

αλάτιβεγκέταελαιόλαδοκολοκυθάκικρασίκρεμμύδιμπαχάριντομάταπιπεριάχοιρινό
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Γεύσεις του κόσμου

    Αυστρία

  • Κρέατα

    Ψαρονέφρι με ποικιλία μανιταριών

  • Κρέατα

    Αρνίσιο κεφαλάκι με κριθαράκι

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License