Χορτόσουπα και 4 κανελόνια σπασμένα

Ένας απ’ τους δυο λόγους που λατρεύω τις σούπες, ο πρώτος είναι η αγαλλίαση που σου προσφέρω όταν τις γεύεσαι, στην κυριολεξία ένα βάλσαμο ψυχής και σώματος, ο δεύτερος λοιπόν λόγος είναι ότι στις αγαπημένες χειμερινές σούπες, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να προσθέσεις την κατσαρόλα σου ό,τι υλικό είναι προς βρώση.
Μπορούν να γίνουν άπειροι συνδυασμοί με λαχανικά ή όσπρια με οποιαδήποτε πρωτεΐνη και οποιοδήποτε ζυμαρικό.
Τέσσερα κανελόνια στο ντουλάπι μου, από προηγούμενο φαγητό, μιας και δεν χωρούσαν στο πυρέξ που έφτιαξα τα κανελόνια γεμιστά, βρήκαν τη θέση τους (σπασμένα βεβαίως) στη χορτόσουπα μου και έσμιξαν με τα χρώματα και τα αρώματα των άλλων υλικών.
Το γευστικό αποτέλεσμα… το αφήνω στη φαντασία σας.


Υλικά

  • 3 πατατούλες
  • 5-6 μανιτάρια λευκά
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 ντομάτα
  • 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 κούπα μικρή αρακά κατεψυγμένο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 4 κανελόνια ή ό,τι άλλο ζυμαρικό θέλετε
  • 4-5 φέτες καλό ζαμπόν
  • 1 αβγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά. Κρατάω μερικές ροδέλες καρότου, μανιταριού και σέλερι για αργότερα.

  • Τα ρίχνω όλα σε κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρω καλά. Προσθέτω αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά.

  • Προσθέτω ζεστό νερό, τόσο όσο να τα σκεπάζει. Αφήνω σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να γίνουν αλ ντέντε. Προσθέτω τα σπασμένα κανελόνια.

  • Μόλις γίνουν όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μου, αφαιρώ λίγα σπασμένα, βρασμένα κανελόνια για τη διακόσμηση των πιάτων και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ.

  • Σβήνω τη φωτιά και προσθέτω στη σούπα το αβγό. Ανακατεύω καλά.

  • Σοτάρω τις ροδέλες καρότου, μανιταριού και σέλερι που κράτησα μαζί με κάποιες λωρίδες απ’ τα κανελόνια. Κρατάω μερικά για να τα βάλω στα πιάτα της σούπας.
  • Σερβίρω τη σούπα ζεστή και πασπαλίζω με τα σοταρισμένα λαχανικά και τα σπασμένα κανελόνια.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *