• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κρέατα 0

Χοιρινό φιλέτο με χρωματιστές πιπεριές

By Dimitra Cherouvim · On 17/08/2015

ddbf11c6107e76baca323cb0701cd8eaΧρώματα, χρώματα κι αρώματα…

Έτσι ήθελα να είναι το σημερινό μου πιάτο, χρωματιστό, γευστικό και πλούσιο σε ποικίλες βιταμίνες. Επέλεξα λοιπόν τις χρωματιστές πιπεριές με χοιρινό φιλέτο στο φούρνο. Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει η πράσινη πιπεριά από αμέλεια, εσείς όμως είμαι σίγουρη ότι θα το μεριμνήσετε και θα κάνετε ακόμα πιο θελκτικό το μαγείρεμα σας.

Είναι γνωστό πια ότι κάθε χρώμα σε λαχανικά και φρούτα μας δίνει και διαφορετικές βιταμίνες, το λένε  όλοι οι διατροφολόγοι. Αν λοιπόν έχετε κολλήσει στο ίδιο “βαρετό” μήλο, που τον γιατρό τον κάνει πέρα και την όποια πράσινη σαλάτα, καιρός να βάλετε τα χρώματα στη διατροφή σας, είτε σε μορφή φρούτων, είτε σε μορφή λαχανικών, μαγειρεμένων ή ωμών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι διαφορετικού χρώματος πιπεριές, μιας και για αυτές μιλάμε σήμερα, έχουν και διαφορετική γεύση η μία από την άλλη. Έτσι οι πορτοκαλιές, οι κίτρινες και λιγότερο οι κόκκινες φούσκες πιπεριές, είναι πιο σαρκώδεις και πιο γλυκές από τις πράσινες, οι οποίες είναι κάπως πιο στεγνές και όξινες. Όλες όμως έχουν την αισθητική και διατροφική τους αξία. Όταν μάλιστα συνδυαστούν  όμορφα, μαζί  και με το χοιρινό φιλέτο, έχουμε ένα  εξαιρετικό φαγητό που εκτός των άλλων είναι πανεύκολο και γρήγορο στην διαδικασία του.

Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • Ένα χοιρινό φιλέτο γύρω στα 300 γρμ.
  • 3-4 πιπεριές, κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη, πράσινη
  • 2 ντομάτες κάπως σφιχτές μετρίου μεγέθους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, κόκκινη πάπρικα, ξερή ρίγανη

20150813_0003

Εκτέλεση

  1. Πλένω πρώτα τις πιπεριές και τις ντομάτες. Κόβω στη μέση τις πιπεριές, αφαιρώ τους σπόρους και τις κόβω σε μπαστουνάκια. Κάθε χρώμα ξεχωριστά.
  2. Κόβω και τις ντομάτες στη μέση και μετά σε φετούλες.
  3. Καθαρίζω και κόβω και το κρεμμύδι σε μισές φέτες, όπως τις ντομάτες.

20150813_0008

  1. Κόβω το φιλέτο σε 3 ίσα μέρη και μετά κάθε μέρος σε λωρίδες.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω τα μπαστουνάκια πιπεριάς,κάθε χρώματος ξεχωριστά, τα αλατίζω και τα ανακατεύω καλά ώστε να λαδωθούν από όλες τις πλευρές.
  3. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμένα λαχανικά μου.
  4. Τέλος βάζω τις λωρίδες φιλέτου στις οποίες προσθέτω  1/2 κ.γ.  πάπρικα και ρίγανη. Ανακατεύω απαλά.

20150813_0011

  1. Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι, τακτοποιώ κατά χρώμα τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Ανάμεσα τους “στριμώχνω” και τα κομμάτια φιλέτου. Πασπαλίζω με ρίγανη.

20150813_0015 20150813_0017

  1. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 220 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά. Θυμίζω ότι πάντα το ψήσιμο προσαρμόζεται στο φούρνο του κάθε σπιτιού. Το ψήσιμο μπορεί να γίνει και στο γκριλ, χρειάζεται όμως λίγη περισσότερη προσοχή.
  2. Τέλος με το που κλείνω το φούρνο, ρίχνω ένα ποτηράκι άσπρο κρασί. Αυτό εκτός της γεύσης που θα δώσει θα κρατήσει το φαγητό κάπως υγρό, δημιουργώντας μια μικρή ποσότητα γευστικότατης σάλτσας. Αφήνω το ταψάκι στο φούρνο ώσπου να σερβίρω το φαγητό.
  3. Συνοδεύω με ρύζι, μακαρόνια, πουρέ ή με νοστιμότατες τηγανιτές πιτούλες πατάτας για τις οποίες θα μιλήσουμε σύντομα.

20150813_0019

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκρεμμύδιντομάταπάπρικαπιπεριάρίγανηχοιρινό
Share Tweet

You Might Also Like

  • Κρέατα

    Χοιρινό κοκκινιστό με κολοκυθάκια

  • Γεύσεις του κόσμου

    Αυστρία

  • Κρέατα

    Ψαρονέφρι με ποικιλία μανιταριών

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License