Στήθος κοτόπουλο ρολάκια γεμιστά με πιπεριές ψητές

Σκέφτηκα να τα κάνω μόνο με μπόλικα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μετά θυμήθηκα τις ψητές πιπεριές που έχω σχεδόν πάντα στο ψυγείο μου. Τις έβαλα και αυτές. Πασπάλισα με ό,τι τυρί είχα τριμμένο. Είχα κασέρι, ταιριάζει όμως πολύ και η φέτα. Θυμάρι από τη γλάστρα μου. Και μια υπέροχη ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Γευστικότατο, ζουμερό, εύκολο και γρήγορο πιάτο. Όσο για τα χρώματα… μιλάνε από μόνα τους.

Υλικά ( 3-4 μερίδες)

  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Πιπεριές Φλωρίνης ψητές σε λωρίδες
  • 2-3 ντομάτες ώριμες ή κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 μπολάκι κασέρι τριμμένο – ταιριάζει πολύ και η φέτα
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, μια τσιμπιά κύμινο
  • Μερικές οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω και πλένω καλά τα δύο κρεμμυδάκια. Κόβω σε ροδέλες κυρίως το λευκό μέρος με λίγο πράσινο. Σοτάρω σε λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω τα κρεμμυδάκια και τα πασπαλίζω με μια κ.γ. καπνιστή πάπρικα. Τα αφήνω να περιμένουν.

     

  • Με κοφτερό μαχαίρι και σε ξύλο κοπής κόβω κάθε φιλέτο στη μέση, αλλά δεν τα κόβω ως το τέλος. Κατόπιν κάθε μέρος του φιλέτο το ανοίγω με το μαχαίρι ώστε να πλατύνει το φιλέτο σε 4 κομμάτια ενωμένα βεβαίως μεταξύ τους.
  • Τα σκεπάζω με μεμβράνη και με ξύλινο χουδοχέρι τα χτυπάω ελαφρά. Αλατοπιπερώνω.

  • Μοιράζω στα ανοιγμένα φιλέτα το κρεμμυδάκι, προς την άκρη τους, ώστε μετά να τα ρολάρω εύκολα.

  • Πάνω από τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια βάζω λουρίδες από τις ψητές πιπεριές.

  • Πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί. Πασπαλίζω με τα φυλλαράκια από το θυμάρι.

  • Ρολάρω προσεχτικά τα φιλέτα γύρω απ΄τα υλικά και τα στερεώνω εύκολα με τις οδοντογλυφίδες.

  • Τα σοτάρω 2-3 λεπτά σε ελαιόλαδο και τα σβήνω με το κρασί.

  • Τα βγάζω από το τηγάνι και τα βάζω σε πυρεξάκι.
  • Στο ίδιο τηγάνι με το καυτό λάδι και το κρασί, ρίχνω τη ντομάτα. Με αυτόν τον τρόπο η σάλτσα γίνεται σχεδόν αμέσως. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω την πάπρικα και το κύμινο.
  • Την ρίχνω πάνω από τα ρολάκια. Σκεπάζω το πυρεξάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 μόνο λεπτά.

  • Βγάζω το πυρεξάκι από το φούρνο, βγάζω και τα ρολάκια από τη σάλτσα τους και τα ακουμπώ σε ξύλο κοπής.

  • Περιμένω να πέσει η θερμοκρασία τους, αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες και τα κόβω σε φέτες.

  • Η σάλτσα μου βγήκε ελαφρώς νερουλή, οπότε την έριξα από πάλι στο τηγάνι και με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι την έδεσα.
  • Βάζω τα ρολάκια μου στο πυρεξάκι με τη σάλτσα τους ή σερβίρω τα ρολάκια ξεχωριστά με τη δεμένη και γευστικότατη σάλτσα στο πλάι.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *