• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ορεκτικά 0

Πιπεριές Φλωρίνης ψητές

By Dimitra Cherouvim · On 26/06/2014

il_340x270.304043758Ανέβηκα στην πιπεριά μαυρομάτα και ξανθιά,
για να κόψω ένα πιπέρι, συ σαι το γλυκό μου ταίρι.

Παραδοσιακό

Πιπεριές Φλωρίνης, νόστιμες, πλούσιες σε βιταμίνη C, είναι ένα υπέροχο ορεκτικό που συνοδεύει πολύ καλά διάφορα φαγητά μας. Μπορούμε επίσης να τις προσθέσουμε σε σάντουιτς, ή σε διάφορες σάλτσες που θα προσδώσουν μια πιο πικάντικη γεύση σ αυτές. Ταιριάζουν ακόμα και στις σπιτικές πίτσες, βάζοντας μερικές στη βάση της ζύμης και από πάνω τους ότι άλλο υλικό έχουμε υπολογίσει για την πίτσα μας.  Γίνονται γρήγορα στο γκριλ και διατηρούνται για πολλές μέρες σε λαδόξυδο στο ψυγείο μας.
Έτσι μ αυτό τον τρόπο έχουμε ένα έτοιμο πρώτο υλικό για πολλές χρήσεις. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, για βραδινά μεζεδάκια και  ουζάκι είναι ότι πρέπει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και για άλλους που εσείς θα ανακαλύψετε στην κουζίνα σας, αξίζει τον κόπο να προγραμματίσετε να αγοράσετε τις πιπεριές και να τις φτιάξετε.

Υλικά

  • 14-15 πιπεριές Φλωρίνης (ενδεικτικό το νούμερο) ψωμωμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Μερικές σκελίδες σκόρδο, ρίγανη

20140624_0005Εκτέλεση

  1. Πλένω καλά τις πιπεριές, τις τρυπώ με ένα πιρούνι 1-2 φορές και τις βάζω στο ταψί φούρνου.
  2. Ανάβω το γκριλ στους 250, περιμένω λίγο να ζεσταθεί ο φούρνος και βάζω το ταψί με τις πιπεριές.
  3. Ψήνω για 6-8 λεπτά απ τη μία πλευρά, γυρίζω τις πιπεριές και απ την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 5-6 λεπτά, ώσπου να δω να σκάει η φλούδα τους. Δεν πρέπει όμως να ψηθούν πολύ, γιατί θα λιώσουν και δεν θα έχουμε  το ζητούμενο αποτέλεσμα.
  4. Τις βγάζω απ το γκριλ, τις βάζω αμέσως σε λεκάνη με κρύο νερό και αρχίζω το ξεφλούδισμα τους.
  5. Τις κόβω κατά μήκος και αφαιρώ τα σπόρια τους.
  6. Τις τοποθετώ σε σκεύος με καπάκι, περιχύνοντας  ενδιάμεσα ελαιόλαδο και ξύδι.
  7. Πασπαλίζω επίσης με ρίγανη και προσθέτω το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες.

20140624_0012 20140624_0015 20140624_0019 20140624_0024Καλή επιτυχία

 

ελαιόλαδοξύδιπιπεριάσκόρδο
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ορεκτικά

    Αβοκάντο τζατζίκι

  • Ορεκτικά

    Μελιτζάνα σε φέτες στην τοστιέρα

  • Ορεκτικά

    Ντοματοπλιγουροτηγανίτες

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License