• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 2

Σολομός στη λαδόκολλα

By Dimitra Cherouvim · On 26/12/2014

Εύκολο, γρήγορο, γευστικότατο και οικονομικό.  Ένα υπέροχο πιάτο,  καλό  διάλειμμα από την κρεατοφαγία.

garden-salmon

 

Υλικά (2 άτομα)

  • 2 φέτες σολομό
  • 5-6 ντοματίνια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό λεμόνι
  • Μερικά κλαδάκια φρέσκια ρίγανη και δενδρολίβανο
  • Αλάτι, γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ
  • Ελαιόλαδο
  • 1 λαδόκολλα
  • 1 φύλλο αλουμινόχαρτο

20141226_0001

Εκτέλεση

  1. Τοποθετώ πρώτα το αλουμινόχαρτο και από πάνω του μια λαδόκολλα. Μέγεθος για 2 φέτες σολομό.
  2. Κόβω το λεμόνι σε λεπτές φέτες, τις τοποθετώ πάνω στη λαδόκολλα και από πάνω τις φέτες σολομό.
  3. Αλατοπιπερώνω και ενδιάμεσα βάζω τις καθαρισμένες σκελίδες, τα φρέσκα αρωματικά και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.
  4. Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο στη σύνθεση, κλείνω προσεχτικά και σφιχτά τη λαδόκολλα και μετά κλείνω το πακετάκι με το αλουμινόχαρτο.
  5. Βάζω το πακετάκι σε ταψάκι στο οποίο έχω προσθέσει μισό ποτήρι νερό και το τοποθετώ στη σχάρα του φούρνου καλά προθερμασμένου,  για ψήσιμο 30 λεπτών στον αέρα και στους 200 βαθμούς.
  6. Μετά το μισάωρο, ανοίγω το πακετάκι και συνεχίζω το ψήσιμο μόλις για 4-5 λεπτά, ίσα να πάρει λίγο χρώμα. Το φαγητό μπορεί να τελειώσει και εδώ και να σερβίρετε το σολομό με μια σαλάτα. Όμως υπάρχει και η παρακάτω πρόταση που αξίζει να την ακολουθήσετε.
  7. Αδειάζω το ζουμί από το πακετάκι σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτω μισό ποτήρι νερό, λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από μισό λεμόνι.
  8. Λιώνω 2-3 σκελίδες του βρασμένου σκόρδου και το προσθέτω και αυτό στο κατσαρολάκι.
  9. Βάζω το κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτω μισή κ.σ. κορν φλάουρ και δένω τη σάλτσα.
  10. Τέλος σερβίρω το σολομό με μπασμάτι ρύζι το οποίο περιχύνω με την λεμονάτη παχύρευστη σάλτσα.

20141226_0005 20141226_0008 20141226_0009 20141226_0011

Καλή επιτυχία

αλάτιδενδρολίβανοελαιόλαδολεμόνιντοματίνιπάπρικαρίγανησκόρδοσολομός
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

  • Ψάρια

    Τόνος μπριαμ

2 Comments

  • ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ says: 16/02/2015 at 3:44 pm

    τι όμορφα τα παρουσιάζεις κάθε φορά!!

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 18/12/2017 at 12:30 pm

      Ευχαριστώ πολύ Ελένη! Θέλω να σας προτείνω με ευχάριστο τρόπο τις συνταγές μου.

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License