• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σούπες 0

Σολομός σούπα με τραχανά

By Dimitra Cherouvim · On 24/11/2022

Με την άκρη του ματιού μου βλέπω την φιλική κυρία στον πάγκο με τα ψάρια, να τοποθετεί στο μάρμαρο τις φέτες από σολομό που μόλις έχει κόψει. Ενστικτωδώς και χωρίς δεύτερη σκέψη ρωτώ αν υπάρχει το κεφάλι. “Όχι ένα αλλά δύο, τα θέλετε;”, μου απαντά άμεσα. Φέρνει από το ψυγείο τα δυο κεφάλια συν τις ουρές των σολομών. Τα βάζει στη ζυγαριά… τιμή κιλού 3 ευρώ… για την ακρίβεια 2.90. Σύνολο έδωσα γύρω στα 5 ευρώ για δυο μαγειριές. Το αναφέρω και το γράφω με λεπτομέρειες για να είναι στα υπόψιν σας.
Ξέρω, ξέρω ψαρόσουπες πολλές και εύκολες αλλά με σολομό; Κάτι το διαφορετικό και κυρίως νόστιμο. Πάντως αν θέλετε να δοκιμάσετε και μια άλλη εξαιρετική σούπα σολομού κατευθείαν απ’ τη Φιλανδία ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.foodcollection.gr/solomos-soupa/ 

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 κεφάλι σολομού + την ουρά του
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • Τραχανάς (ό,τι τύπο τραχανά θέλετε. Εγώ βρήκα ξινό ζυμωμένο με σπανάκι και πράσο).
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • 1 κ.σ. γεμάτη βεγκέτα

Διαδικασία

  • Πλένω και καθαρίζω τα λαχανικά μου. Τα κόβω σε χοντρά κομμάτια.

  • Βάζω αρκετό νερό σε κατσαρόλα, τόσο όσο να σκεπάζει όλα τα υλικά. Μόλις πάρει βράση ρίχνω όλα μαζί τα λαχανικά συν το κεφαλόψαρο.

  • Αφήνω να βράσουν γύρω στα 8 λεπτά. Τα αφαιρώ όλα απ’ την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.

  • Προσθέτω τον τραχανά, τον οποίο έχω ανακατέψει με την βεγκέτα, στο ζουμί που βράζει και τον αφήνω ώσπου να μαλακώσει.
  • Χτυπώ σε ένα μπολάκι το χυμό από το λεμόνι μαζί με ελαιόλαδο και μια κ.γ. κορν φλάουρ για να δέσει καλά η σούπα. Το ρίχνω στην κατσαρόλα με τον τραχανά.
  • Σερβίρω αμέσως και πασπαλίζω με λεμονοπίπερο.

  • Τέλος και αφού φάμε όσο τραβάει η όρεξη μας, ξεψαχνίζω το κεφάλι του σολομού και το ρίχνω στην σούπα που έμεινε. Θα φαγωθεί την επόμενη με κάποιο άλλο ψάρι στο γκριλ.

Καλή σας επιτυχία

βεγκέταελαιόλαδοκαρότοκολοκυθάκικρεμμύδιλεμόνιπατάτασολομόςτραχανάς
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σούπες

    Πλιγουρόσουπα λαχανικών + αβγό + Ελπίδα

  • Σούπες

    Τραχανολαχανόσουπα

  • Σούπες

    Ρεβιθοφασολάδα… η συνύπαρξη

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License