Σολομός σούπα με τραχανά

Με την άκρη του ματιού μου βλέπω την φιλική κυρία στον πάγκο με τα ψάρια, να τοποθετεί στο μάρμαρο τις φέτες από σολομό που μόλις έχει κόψει. Ενστικτωδώς και χωρίς δεύτερη σκέψη ρωτώ αν υπάρχει το κεφάλι. “Όχι ένα αλλά δύο, τα θέλετε;”, μου απαντά άμεσα. Φέρνει από το ψυγείο τα δυο κεφάλια συν τις ουρές των σολομών. Τα βάζει στη ζυγαριά… τιμή κιλού 3 ευρώ… για την ακρίβεια 2.90. Σύνολο έδωσα γύρω στα 5 ευρώ για δυο μαγειριές. Το αναφέρω και το γράφω με λεπτομέρειες για να είναι στα υπόψιν σας.
Ξέρω, ξέρω ψαρόσουπες πολλές και εύκολες αλλά με σολομό; Κάτι το διαφορετικό και κυρίως νόστιμο. Πάντως αν θέλετε να δοκιμάσετε και μια άλλη εξαιρετική σούπα σολομού κατευθείαν απ’ τη Φιλανδία ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.foodcollection.gr/solomos-soupa/ 

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 κεφάλι σολομού + την ουρά του
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • Τραχανάς (ό,τι τύπο τραχανά θέλετε. Εγώ βρήκα ξινό ζυμωμένο με σπανάκι και πράσο).
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • 1 κ.σ. γεμάτη βεγκέτα

Διαδικασία

  • Πλένω και καθαρίζω τα λαχανικά μου. Τα κόβω σε χοντρά κομμάτια.

  • Βάζω αρκετό νερό σε κατσαρόλα, τόσο όσο να σκεπάζει όλα τα υλικά. Μόλις πάρει βράση ρίχνω όλα μαζί τα λαχανικά συν το κεφαλόψαρο.

  • Αφήνω να βράσουν γύρω στα 8 λεπτά. Τα αφαιρώ όλα απ’ την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.

  • Προσθέτω τον τραχανά, τον οποίο έχω ανακατέψει με την βεγκέτα, στο ζουμί που βράζει και τον αφήνω ώσπου να μαλακώσει.
  • Χτυπώ σε ένα μπολάκι το χυμό από το λεμόνι μαζί με ελαιόλαδο και μια κ.γ. κορν φλάουρ για να δέσει καλά η σούπα. Το ρίχνω στην κατσαρόλα με τον τραχανά.
  • Σερβίρω αμέσως και πασπαλίζω με λεμονοπίπερο.

  • Τέλος και αφού φάμε όσο τραβάει η όρεξη μας, ξεψαχνίζω το κεφάλι του σολομού και το ρίχνω στην σούπα που έμεινε. Θα φαγωθεί την επόμενη με κάποιο άλλο ψάρι στο γκριλ.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *