Πέστροφες με φινόκιο στο φούρνο

Εδώ το έβαλα στα stories του face, στο blog μου δε θα το βάλω; Ναι, ναι, μιλάω για το σημερινό μας φαγητό που βγήκε στο άψε και όχι σβήσε. Τελευταία στιγμή και λίγο πριν κλείσει το μάρκετ χθες βράδυ, μπήκα, ψώνισα αυτά που είχα ήδη στο μυαλό μου και σε δέκα λεπτά σπίτι. Πρωί πρωί, προς το μεσημέρι για να ακριβολογώ, μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους, τουτέστιν το κομμένο φινόκιο και τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα σε ροδέλες στο πυρέξ μου, από πάνω τους τα ψάρια του γλυκού νερού, γύρω γύρω τα ντοματίνια μου που τόσο αγαπώ και για το χρώμα και για τη γλύκα τους και όλα μαζί στο φούρνο. Σκάρτη μισή πέστροφα έμεινε για το βράδυ, με κάτι υπόλοιπα απ’ τη σάλτσα με το γλυκό και ιδιαίτερο φινόκιο, τη μαραθόριζα στα καθ’ ημάς, οπότε εσείς κανονίζετε περισσότερες πέστροφες, αν θέλετε καλή και σωστή μερίδα και το βράδυ. Λευκό κρασί οπωσδήποτε.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 πέστροφες
  • 2 φινόκια ή ένα μεγάλο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 λεμόνι
  • Ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τα ψάρια, τα αλατίζω καλά και τα αφήνω στην άκρη.
  • Κόβω σε ροδέλες το φινόκιο και τα κοτσάνια του, καθώς και τα κρεμμυδάκια. Πλένω τα ντοματίνια και τα τρυπώ σε 2-3 σημεία.
  • Τα στρώνω στο πυρέξ μου και από πάνω βάζω τις δυο πέστροφες. Ρίχνω ανάμεσα και τα ντοματίνια. Περιχύνω με λαδολέμονο που έχω χτυπήσει βάζοντας μέσα όλα τα μπαχαρικά και το κρασί.
  • Βάζω το πυρέξ σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνω το φαγητό μου στον αέρα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά + άλλα 5 λεπτά που γυρίζω στο γκριλ, για να πάρουν λίγο περισσότερο χρώμα και χωρίς να αλλάξω τη θέση του πυρέξ.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *