• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Πέστροφες με φινόκιο στο φούρνο

By Dimitra Cherouvim · On 22/01/2019

Εδώ το έβαλα στα stories του face, στο blog μου δε θα το βάλω; Ναι, ναι, μιλάω για το σημερινό μας φαγητό που βγήκε στο άψε και όχι σβήσε. Τελευταία στιγμή και λίγο πριν κλείσει το μάρκετ χθες βράδυ, μπήκα, ψώνισα αυτά που είχα ήδη στο μυαλό μου και σε δέκα λεπτά σπίτι. Πρωί πρωί, προς το μεσημέρι για να ακριβολογώ, μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους, τουτέστιν το κομμένο φινόκιο και τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα σε ροδέλες στο πυρέξ μου, από πάνω τους τα ψάρια του γλυκού νερού, γύρω γύρω τα ντοματίνια μου που τόσο αγαπώ και για το χρώμα και για τη γλύκα τους και όλα μαζί στο φούρνο. Σκάρτη μισή πέστροφα έμεινε για το βράδυ, με κάτι υπόλοιπα απ’ τη σάλτσα με το γλυκό και ιδιαίτερο φινόκιο, τη μαραθόριζα στα καθ’ ημάς, οπότε εσείς κανονίζετε περισσότερες πέστροφες, αν θέλετε καλή και σωστή μερίδα και το βράδυ. Λευκό κρασί οπωσδήποτε.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 πέστροφες
  • 2 φινόκια ή ένα μεγάλο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 λεμόνι
  • Ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά

    Εκτέλεση

    • Καθαρίζω τα ψάρια, τα αλατίζω καλά και τα αφήνω στην άκρη.
    • Κόβω σε ροδέλες το φινόκιο και τα κοτσάνια του, καθώς και τα κρεμμυδάκια. Πλένω τα ντοματίνια και τα τρυπώ σε 2-3 σημεία.
    • Τα στρώνω στο πυρέξ μου και από πάνω βάζω τις δυο πέστροφες. Ρίχνω ανάμεσα και τα ντοματίνια. Περιχύνω με λαδολέμονο που έχω χτυπήσει βάζοντας μέσα όλα τα μπαχαρικά και το κρασί.
      • Βάζω το πυρέξ σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνω το φαγητό μου στον αέρα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά + άλλα 5 λεπτά που γυρίζω στο γκριλ, για να πάρουν λίγο περισσότερο χρώμα και χωρίς να αλλάξω τη θέση του πυρέξ.

        Καλή σας επιτυχία

        αλάτιελαιόλαδοκουρκουμάκρασίκρεμμυδάκιλεμόνιντοματίνιπάπρικαπέστροφαπιπέριφινόκιο
        Share Tweet

        Dimitra Cherouvim

        You Might Also Like

        • Ψάρια

          Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

        • Ψάρια

          Ξιφίας στη γκριλιέρα

        • Ψάρια

          Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

        No Comments

        Leave a reply Cancel reply

        BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

        Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

        Κατηγορίες

        • Αβγά
        • Γεύσεις του κόσμου
        • Γλυκά
        • Γλυκά Κουταλιού
        • Ζαρζαβατικά
        • Ζυμαρικά
        • Ζύμες
        • Θαλασσινά
        • Κέικ
        • Κιμάς
        • Κοτόπουλο
        • Κρέατα
        • Κρέμες
        • Μαρμελάδες
        • Ορεκτικά
        • Όσπρια
        • Παγωτά
        • Πατάτες
        • Πίτες
        • Ρύζια
        • Σαλάτες
        • Σούπες
        • Ψάρια
        ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

        Find us on Facebook

        • Ανά Κατηγορία
        • Γεύσεις του κόσμου
        • Σχετικά

        Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License