Πέννες ολικής οι πολύχρωμες και πολυγευστικές

Καλοκαιρία, καλή διάθεση, πολλά φωτεινά χρώματα στα λαχανικά,  λίγος χρόνος στην κουζίνα, πέννες ολικής. Συνθέτουμε και δημιουργούμε το σημερινό μας φαγητό. Πέννες οι πολύχρωμες και πολυγευστικές.

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 200 γρ. πέννες ολικής
  • Ντοματίνια αρκετά
  • 1 ξερό κρεμμύδι κόκκινο
  • 1 καροτάκι
  • 1 κολοκυθάκι
  • Από μισή ή και ολόκληρη, πιπεριές κέρατο, κόκκινη και πράσινη
  • Μπόλικο μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες το κρεμμύδι, μισές ροδέλες τις πιπεριές, σε μπαστουνάκια το καροτάκι και το κολοκυθάκι και στη μέση τα ντοματίνια. Ψιλοκόβω το μαϊντανό.

  • Βάζω στο ένα μάτι να βράσω τις πέννες αλά ντέντε.
  • Σε άλλο μάτι ή γκάζι βάζω ένα μεγάλο τηγάνι, το αφήνω 1-2 λεπτά να κάψει και πετώ μέσα όλα τα κομμένα λαχανικά μου. Προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο, αλατίζω ελαφρά και σοτάρω μόνο για 4 λεπτά. Κατεβάζω απ’ τη φωτιά.

  • Για οικονομία σκευών και χρόνου, σουρώνω τις πέννες βάζοντας το καπάκι στην κατσαρόλα και με προσοχή ρίχνω το καυτό νερό στον νεροχύτη, κρατώντας βεβαίως με μια διπλωμένη πετσέτα το χερούλι του καπακιού, πάνω απ’ την κατσαρόλα. Φροντίζω οι πέννες να έχουν λίγο απ’ το νερό τους.
  • Όπως είναι καυτές τις ρίχνω στα σοταρισμένα λαχανικά. Ανακατεύω προσεχτικά.

  • Πασπαλίζω με μπόλικο μαϊντανό.

  • Έεεε… πιο εύκολο, γρήγορο, καλοκαιρινό και πολυγευστικό φαγητό δεν γίνεται.

Καλή σας όρεξη… είμαι σίγουρη ότι αύριο κιόλας ή και απόψε το βράδυ, θα το φτιάξετε.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *