• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Πέννες με μανιτάρια και κρεμμύδια

By Dimitra Cherouvim · On 10/01/2023

Τα εύκολα, τα νόστιμα, τα γρήγορα. Ναι τα ζυμαρικά εννοώ και ειδικά τις πέννες που έτσι “μικρόσωμες” που είναι, χώνονται παντού. Σε απλές ή απλούστατες ή πολύπλοκες ή καυτερές ή ζουμερές ή κόκκινες ή άσπρες σάλτσες… ή ό,τι βάλει ο σκοτισμένος νους της οικιακής μαγείρισσας ή της εργαζόμενης που πρέπει να φτιάξει κάτι στα γρήγορα όταν μαζευτούν όλοι γύρω απ’ το τραπέζι της κουζίνας.
Και το τραπέζι του σαλονιού μας κάνει (;)… ναι ναι για το τραπεζάκι της τηλεόρασης μιλάω που το βράδυ κάποιοι θα προτιμήσουν να φάνε μπρος απ’ το αγαπημένο σίριαλ ή αγαπημένη παλιά ταινία. Αντεδείκνυνται οι ειδήσεις. Χαλάνε τη γεύση του φαγητού και γενικότερα χαλάνε την ηρεμία του πεινασμένου ή πεινασμένης που θα επιλέξει (κακώς) τη μικρή οθόνη ως παρέα, απ’ την ζωντανή παρέα της οικογένειας.
Λοιπόν επί το έργον στην κουζίνα μας και μόλις μισή ώρα σκάρτη, πριν κάτσει (ελπίζω) σύσσωμη η οικογένεια σε όποιο τραπέζι επιλέξει τελικά να φάει και κυρίως να απολαύσει αυτές τις ζουμερές πέννες με μανιτάρια, κρεμμύδια, κρασάκι και ένα τσικ λεμονιού.  Ποσότητες ενδεικτικές.

Υλικά – ενδεικτικά

  • 200 γρ. πέννες
  • 200 γρ. ή και περισσότερα  λευκά μανιτάρια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 λεμόνι το χυμό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Διαδικασία

  • Βάζω να βράσουν οι πέννες, κλασσικά αλ ντέντε.
  • Όσο βράζουν οι πέννες, κόβω τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε φέτες.

  • Τα βάζω όλα μαζί σε τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο. Σοτάρω καλά.

   

  • Σβήνω με το κρασί στο οποίο έχω διαλύσει τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνω ελαφρά. Ρίχνω και το χυμό του λεμονιού.

  • Αφήνω να δέσουν τα υλικά σε μια παχύρευστη σάλτσα.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω τις πέννες στο τηγάνι, μαζί με κάποια απ’ τα νερά που έβρασαν. Ανακατεύω καλά.

  • Σερβίρω και πασπαλίζω με πιπέρι και άνηθο.

  • Οι πέννες τρώγονται για κύριο πιάτο ή
  • Προαιρετικά με ψητό  και σαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκρασίκρεμμύδιλεμόνιμανιτάριμουστάρδαπένναπιπέρι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Κριθαράκι + μπριάμ (mixed)

  • Ζυμαρικά

    Κρέπες με πικάντικα μανιτάρια

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι με σάλτσα… ό,τι βρω στο ψυγείο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License