• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 2

Μελιτζάνες οι μοσχομυρωδάτες

By Dimitra Cherouvim · On 04/08/2020

Η μελιτζάνα αγαπάει πολύ την ώριμη κόκκινη ντομάτα,  την ελληνική φέτα, τα πολλά και διάφορα μυρωδικά, το καλύτερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το φούρνο. Αγαπάει πολύ τον λαμπερό ήλιο και το καλοκαίρι. Μην ακούσω γι’ αυτό το φαγητό χειμωνιάτικα. Λυπάμαι αλλά δεν λέει. Αμαρτία. Είναι μια παρά φύσιν κατάσταση.

Υλικά (για 3-4 μερίδες)

  • 4 μικρές φλάσκες μελιτζάνες που έχουν και λιγότερα σπόρια
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊντανό μπόλικο απ’ τη λαϊκή, εκτός αν έχετε στον κήπο
  • Βασιλικό απ’ τη γλάστρα μας
  • Δυόσμο απ’ τη γλάστρα μας
  • Φέτα σκληρή πικάντικη ή όποια άλλη θέλετε
  • Λίγη κεφαλογραβιέρα για πασπάλισμα
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι καγιέν, μια τσιμπιά ζάχαρη

Παρασκευή

  • Πλένω τις μελιτζάνες και τις κόβω σε χοντρές ροδέλες. Τις βάζω σε νερό να ξεπικρίσουν τουλάχιστον για 30 λεπτά. Εγώ τις άφησα πάνω από ώρα.

   

  • Ξεφλουδίζω τις ντομάτες, τις χοντροκόβω και τις βάζω στο τηγάνι. Πολτοποιώ τις σκελίδες σκόρδου και τις ρίχνω στις ντομάτες μαζί με τα αλατοπίπερα και τη ζάχαρη. Αφήνω σε σιγανή φωτιά, 30 λεπτά, να λιώσουν οι ντομάτες, βοήθησε και ένα πιρούνι, και να φύγουν τα υγρά τους.

  • Βγάζω τις μελιτζάνες απ’ το νερό, τις στραγγίζω καλά και τις βάζω σε λαδωμένο ταψάκι. Τις περιχύνω με μπόλικο ελαιόλαδο. Ψήνω στον γκριλ για 20-25 λεπτά στους 250 βαθμούς και από τις δυο πλευρές.

  • Ψιλοκόβω τα μυρωδικά.

  • Παίρνω το ταψάκι που θα φτιάξω το φαγητό και ρίχνω 2-3 καλές κ.σ. από τη σάλτα. Τοποθετώ τις ψημένες ροδέλες μελιτζάνας και πασπαλίζω με την κεφαλογραβιέρα. Τις σκεπάζω με σάλτσα, πασπαλίζω με μπόλικα μυρωδικά και σπασμένη στο χέρι φέτα. Κάνω την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά. Τελειώνω με φέτα, περιχύνω με αρκετό ελαιόλαδο, στη σάλτσα δεν έβαλα καθόλου και πασπαλίζω με λίγη τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι.

  • Ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

  • Αυτό ήταν το κυρίως φαγητό μας και το συνόδευσα μόνο με αγγούρι πασπαλισμένο με ανθό αλατιού μαζεμένο στην Ελαφόννησο, το περασμένο καλοκαίρι από εμάς.

Καλή σας απόλαυση

αλάτιδυόσμοςελαιόλαδοζάχαρηκανέλαμαϊντανόςμελιτζάναντομάταπιπέρισκόρδοφέταφρυγανιά
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Κολοκυθάκια… βαρκούλες αρμενίζουνε…

  • Ζαρζαβατικά

    Μανιτάρια κοκκινιστά (kimas style)

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες τσακώνικες στην κατσαρόλα… με παρέα

2 Comments

  • fotini vatsithianou says: 05/08/2020 at 11:39 am

    Πολύ καλό!!!! Και εύκολο φαγητό μπράβο,

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 05/08/2020 at 4:44 pm

      Ευχαριστώ πολύ. Τελείως καλοκαιρινό φαγητό.

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License