• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά, Κιμάς 2

Μακαρόνια με κιμά

By Dimitra Cherouvim · On 25/07/2014

Απ τις πιο γνωστές,spaghetti-and-co-art-print εύκολες και αγαπημένες συνταγές για μακαρόνια, είναι αυτή με τον κιμά. Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει μ αυτό το απλό αλλά τόσο νόστιμο φαγητό. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν η φασολάδα (λέγαμε παλιά) ή η μακαρονάδα (εννοώντας πάντα) με κιμά είναι το εθνικό μας φαγητό. Ίσως στις μέρες μας οι τίτλοι και μάλιστα στα φαγητά να μην έχουν μεγάλη σημασία. Σημασία έχει όμως η νοστιμιά και η αγαλλίαση που προσφέρει πάντα ένα τέτοιο πιάτο στους συνδαιτυμόνες ενός οικογενειακού ή φιλικού γεύματος.

Η συνταγή απλή και κλασσική, όμως άνετα μπορείς να προσθέσεις ένα μικρό στοιχείο, ένα υλικό που θα της δώσει μια άλλη γευστική νότα, χωρίς να χάσει την ταυτότητά της.Ένα μικρό καροτάκι για περισσότερο χρώμα και μερικές ελιές καλαμών, προσθέτουν το κάτι διαφορετικό και μεσογειακό στη σημερινή μου πρόταση. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μακαρόνια 6 Νο ή σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μπολάκι ελιές καλαμών
  • 1 καροτάκι (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Μερικά φυλλαράκια δενδρολίβανο
  • Αλατοπίπερο

20140723_0019 20140723_0003Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω και κόβω σε κυβάκια τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το καροτάκι.
  2. Βγάζω τα κουκούτσια απ τις ελιές.
  3. Βάζω τα κομμένα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και τα αχνίζω με 2-3 κ.σ. νερό για να χάσουν τον όγκο τους.
  4. Προσθέτω τον κιμά, ανακατεύω καλά με το κρεμμύδι, προσθέτω ζεστό νερό όσο να σκεπαστεί και τον αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 20-30 λεπτά της ώρας.
  5. Αφού έχω αφήσει τον κιμά μου να σιγοβράζει, γεμίζω μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσω τα μακαρόνια.
  6. Μόλις δω ότι έχει αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνω το αλάτι και τα μακαρόνια. Τα αφήνω να βράσουν περίπου 8-10 λεπτά απ την αρχική στιγμή βρασμού.
  7. Τέλος τα σουρώνω, τα ξαναρίχνω στη ζεστή κατσαρόλα και τα περιχύνω με ωμό ελαιόλαδο. Εγώ συνηθίζω και ραντίζω τα μακαρόνια μου και με λίγο ξύδι.
  8. Εντωμεταξύ και έχοντας περάσει το μισάωρο βρασίματος του κιμά, προσθέτω την ντομάτα, τις ελιές, το καροτάκι και το αλατοπίπερο.
  9. Τα αφήνω να βράσουν περίπου άλλο ένα μισάωρο, ώστε να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό.
  10. Τέλος και έχοντας κλείσει το μάτι της κουζίνας και έχω βεβαιωθεί ότι έχει δέσει όμορφα η σάλτσα μου, προσθέτω 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο και μερικά φυλλαράκια δενδρολίβανου.
  11. Σερβίρω τη μακαρονάδα πάντα ζεστή.

20140723_0006 20140723_0012 20140723_0022 20140723_0024 20140723_0031Καλή επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοελιάκαρότοκιμάςκρεμμύδιμακαρόνιντομάταπιπέρι
Share Tweet

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι σε σάλτσα τοματίνι και βασιλικού

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι βρούβας τα ταπεινά

  • Ζυμαρικά

    Σαλιγκάρια pasta-με κιμά και τυριά

2 Comments

  • ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ says: 25/07/2014 at 1:10 pm

    μου άνοιξες την όρεξη!!!!!πάντα σερβιρισμένα περίτεχνα!

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 22/10/2016 at 1:22 pm

      Ευχαριστώ Ελένη μου για τα όμορφα σχόλια σου!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License