Είχα πολύ καιρό να φτιάξω κρέπες. Η αλήθεια είχα και μια μικρή ανησυχία αν θα τις πετύχω. Είχα τα υλικά, πήρα την απόφαση, στρώθηκα στη δουλειά, οι πρώτες δυο τρεις βγήκαν “ταραγμένες” η τελευταία ελαφρώς σχισμένη… το αποτέλεσμα όμως τζι τζι.
Άλλωστε εδώ είμαστε για να κρύβουμε τις τυχόν ατέλειες της κρέπας. Δεν την τύλιξα λοιπόν ρολό, τύπου κανόλι… την τύλιξα πακετάκι, έτοιμη για δωράκι, κι’ ούτε γάτα, ούτε ποντίκι.
Υλικά για δώδεκα κλασικές κρέπες
- 2 αβγά
- 1 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ. τσ. γάλα φρέσκο
- Ελάχιστο αλάτι
- Ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση
- 1 μικρή συσκευασία λευκά μανιτάρια
- 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- Μερικές φέτες τυρί κασέρι
- Τριμμένο κίτρινο τυρί
- Λίγη φρυγανιά
- ελαιόλαδο
- Βεγκέτα
Δισδικασία για τις κρέπες
- Ρίχνω τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, τα χτυπάω και προσθέτω σιγά σιγά το γάλα και ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτω το αλεύρι και τη βεγκέτα. Ανακατεύω καλά ώστε να έχω ένα ωραίο χυλό.
- Σ’ ένα τηγανάκι για κρέπες ρίχνω ελάχιστο ελαιόλαδο, αφήνω να ζεσταθεί καλά και ρίχνω τόσο χυλό όσος χρειάζεται για να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνω να ψηθεί απ’ τη μια πλευρά και μόλις δω ότι τα άκρα ξεκολλάνε απ’ το τηγάνι, την γυρίζω και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζω ώσπου να τελειώσει όλος ο χυλός.
Διαδικασία για τη γέμιση
- Ψιλοκόβω τα μανιτάρια, την πιπεριά και το κρεμμύδι.
- Ρίχνω σε τηγάνι με ελαιόλαδο, πρώτα τα κρεμμύδι. Το αφήνω να ροδίσει, προσθέτω τα μανιτάρια και την πιπεριά.
- Σβήνω με λευκό κρασί και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία της γέμισης. Ρίχνω τριμμένο τυρί, ανακατεύω καλά.
Τύλιγμα
- Παίρνω μια μια κρέπα και στην άκρη της βάζω μια καλή κουταλιά σούπας από τη γέμιση. Προσθέτω σε λωρίδες το κασέρι.
- Τυλίγω σε πακετάκι, τις τοποθετώ σε καλά λαδωμένο πυρέξ. Πασπαλίζω με τριμμένο τυρί το οποίο έχω αναμείξει με λίγη φρυγανιά για να ροδίσει γρήγορα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς σκάρτα για δέκα λεπτά.
- Σερβίρω με πεπόνι και λωρίδες αγγουριού.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply