• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κοτόπουλο 2

Μπουτάκια κοτόπουλο με κριθαράκι, βερίκοκα, τοματίνια, πιπεριές

By Dimitra Cherouvim · On 31/05/2021

Τι κάνεις όταν τα βερίκοκα που αγόρασες, είναι μεν καλά, αλλά δεν είναι τόσο ώριμα όσο θα έπρεπε, ώστε να βγάλουν τη γλύκα που περίμενες; Τα πράγματα είναι απλά, γίνονται μέρος σαλάτας πράσινης και ακόμα καλύτερα, χώνονται ανάμεσα σε τοματίνια, πιπεριές, σε μαριναρισμένα μπουτάκια και φτερούγες από ένα κοτόπουλο, παρέα με κριθαράκι. Το γευστικό αποτέλεσμα… θεσπέσιο. Οπωσδήποτε πρέπει να μαριναριστούν τα άκρα του κοτόπουλου. Τα υπόλοιπα στις φωτογραφίες ή ακόμα καλύτερα στο φούρνο σας.

Υλικά

  • Τα άκρα από ένα κοτόπουλο
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • Αρκετά τοματίνια
  • 4-5 βερίκοκα, σηκώνει και περισσότερα
  • Λωρίδες από ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Το χυμό από ένα λεμόνι

Μαρινάδα

  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • 1 κ.σ. γεμάτη μέλι ρευστό
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να ανακατέψω καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας, να περιχύσω τα άκρα του κοτόπουλου σε ένα μπολ, να κάνω ένα ελαφρύ μασάζ, να τα σκεπάσω, να τα βάλω στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες. Ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ.

  • Βάζω τα μαριναρισμένα άκρα σε κατάλληλο σκεύος μαζί με τη μαρινάδα. Τακτοποιώ τα τοματίνια κομμένα στα δυο, τις πιπεριές σε ρολάκια και τα βερίκοκα κομμένα σε τέταρτα. Ρίχνω το χυμό απ’ το λεμόνι, το κρασί και αρκετό ελαιόλαδο.

  • Ψήνω με σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το σκεύος, αρχικά για 40 λεπτά στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις. Κατόπιν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, κατεβάζω τους βαθμούς και ψήνω ώσπου να χρυσίσουν και μελώσουν τα υλικά.

  • Βγάζω το ταψάκι απ’ το φούρνο, αφαιρώ το κοτόπουλο προσθέτω ζεστό νερό και το κριθαράκι με ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύω και το βάζω στο φούρνο για άλλα 10-12 λεπτά, ώσπου να γίνει αλ ντέντε το κριθαράκι. Σβήνω το φούρνο μου, τακτοποιώ ανάμεσα στο κριθαράκι και τα ψημένα άκρα και διατηρώ το φαγητό στο σβησμένο φούρνο, ώσπου να σερβίρω.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιβερίκοκοελαιόλαδοκαγιένκάρυκοτόπουλοκριθαράκιλεμόνιμέλιμουστάρδαπιπεριάρίγανητοματίνι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κοτόπουλο

    Κοτόπουλο “πεταλούδα” με γλάσο μελιού+μουστάρδας

  • Κοτόπουλο

    Κοτόπουλο στήθος φρικασέ

  • Κοτόπουλο

    Κοτόπουλο, μπρόκολο, πράσο, ογκρατέν

2 Comments

  • fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ says: 31/05/2021 at 7:39 pm

    Σας ευχαριστώ που την μοιραστήκατε

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 31/05/2021 at 9:35 pm

      Εγώ ευχαριστώ Φωτεινή!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License