Τι κάνεις όταν τα βερίκοκα που αγόρασες, είναι μεν καλά, αλλά δεν είναι τόσο ώριμα όσο θα έπρεπε, ώστε να βγάλουν τη γλύκα που περίμενες; Τα πράγματα είναι απλά, γίνονται μέρος σαλάτας πράσινης και ακόμα καλύτερα, χώνονται ανάμεσα σε τοματίνια, πιπεριές, σε μαριναρισμένα μπουτάκια και φτερούγες από ένα κοτόπουλο, παρέα με κριθαράκι. Το γευστικό αποτέλεσμα… θεσπέσιο. Οπωσδήποτε πρέπει να μαριναριστούν τα άκρα του κοτόπουλου. Τα υπόλοιπα στις φωτογραφίες ή ακόμα καλύτερα στο φούρνο σας.
Υλικά
- Τα άκρα από ένα κοτόπουλο
- 200 γρ. κριθαράκι
- Αρκετά τοματίνια
- 4-5 βερίκοκα, σηκώνει και περισσότερα
- Λωρίδες από ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Το χυμό από ένα λεμόνι
Μαρινάδα
- 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
- 1 κ.σ. γεμάτη μέλι ρευστό
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Το πρώτο που κάνω είναι να ανακατέψω καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας, να περιχύσω τα άκρα του κοτόπουλου σε ένα μπολ, να κάνω ένα ελαφρύ μασάζ, να τα σκεπάσω, να τα βάλω στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες. Ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ.
- Βάζω τα μαριναρισμένα άκρα σε κατάλληλο σκεύος μαζί με τη μαρινάδα. Τακτοποιώ τα τοματίνια κομμένα στα δυο, τις πιπεριές σε ρολάκια και τα βερίκοκα κομμένα σε τέταρτα. Ρίχνω το χυμό απ’ το λεμόνι, το κρασί και αρκετό ελαιόλαδο.
- Ψήνω με σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το σκεύος, αρχικά για 40 λεπτά στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις. Κατόπιν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, κατεβάζω τους βαθμούς και ψήνω ώσπου να χρυσίσουν και μελώσουν τα υλικά.
- Βγάζω το ταψάκι απ’ το φούρνο, αφαιρώ το κοτόπουλο προσθέτω ζεστό νερό και το κριθαράκι με ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύω και το βάζω στο φούρνο για άλλα 10-12 λεπτά, ώσπου να γίνει αλ ντέντε το κριθαράκι. Σβήνω το φούρνο μου, τακτοποιώ ανάμεσα στο κριθαράκι και τα ψημένα άκρα και διατηρώ το φαγητό στο σβησμένο φούρνο, ώσπου να σερβίρω.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply