Κολοκύθα γεμιστή (New York)

Έτσι, χωρίς καμία σειρά και χωρίς συνοχή…

J.F.K.,Φράνκ Σινάτρα, Σέντραλ Παρκ, Γέφυρα του Μπρούκλιν, Μανχάταν, Τ- μπον στέικ, Μουσείο MOMA, χάμπουργκερ, τοματόσουπα, Γουόρχολ, Μέριλιν, Μπρόντγεϊ, Μιούζικαλ, Αστόρια, Έλληνας, Πανσπερμία, Τάιμς Σκουέρ, Σόχο, Τσάινα Τάουν, Λίτλ Ίταλι, Σημείο Ζ, Ροκφέλερ Σέντερ, Νάζτακ, Μαντόνα, Σχολή Τζούλιαρντ,  Γκούγκενχάιμ, Γκρίνουιτς Βίλατζ, πράσινες τηγανιτές ντομάτες, Έλβις, Φ. Αστέρ, Γουέστ Σάιντ Στόρι, Γκέρσουιν, 5η Λεωφόρος, Εμπάιρ Στέιτ, Γκραντ Στριτ 2ος όροφος – διαμέρισμα 3R, κολοκύθα γεμιστή!

Εδώ είμαστε λοιπόν, στη Νέα Υόρκη, να μαγειρέψουμε, με θέα τους ουρανοξύστες και να απολαύσουμε ένα γνήσιο αμερικάνικο πιάτο μιας και η κόκκινη κολοκύθα αποτελεί σήμα κατατεθέν, μαζί και με άλλα βεβαίως γεωργικά προϊόντα, της ενδιαφέρουσας και πολυποίκιλης αμερικάνικης κουζίνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

     

     

 

Υλικά (4-6 άτομα)

  • 1 κολοκύθα περίπου 2 κιλά
  • 300-350 στήθος κοτόπουλο
  • 2 δεματάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αρχικά πρέπει να κόψω ένα καπάκι από την κολοκύθα μου, οπότε χαράσσω περιμετρικά με ένα μαχαιράκι με δοντάκια τον κύκλο και μετά με ένα μεγάλο μαχαίρι και πολύ προσεχτικά κόβω το καπάκι της κολοκύθας. Με ένα πιρούνι αφαιρώ τους σπόρους και τις ίνες της κολοκύθας.
  • Την αλατίζω εσωτερικά και την αφήνω ανάποδα για 2-3 ώρες να βγάλει τα ζουμιά της. Αυτή η διαδικασία μπορεί και να μην γίνει, αρκεί στο τέλος αν η γέμιση έχει αρκετό ζουμί να το δέσουμε με λίγο αλεύρι.

  • Κόβω το στήθος σε κυβάκια. Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια και τις σκελίδες σκόρδου. Τα κόβω σε φετούλες. Καθαρίζω με ένα πανάκι τα μανιτάρια και τα κόβω και σε κυβάκια.

  • Σοτάρω με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τις σκελίδες σκόρδου για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα κυβάκια του κοτόπουλου τα οποία τα έχω αλευρώσει ελαφρά. Ανακατεύω καλά και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω τα μανιτάρια. Σε χαμηλή φωτιά, αφήνω τη γέμιση γύρω στα 8-10 λεπτά.

     

     

  • Γεμίζω την κολοκύθα μου με τη γέμιση,  την σκεπάζω με το καπάκι της, την τυλίγω καλά με αλουμινόχαρτο και την τοποθετώ σε ρηχό ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνω αρχικά στους 300 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά άλλη μια και μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Με ένα ξύλινο καλαμάκι ελέγχω αν έχει μαλακώσει η κολοκύθα.

  • Την βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ προσεχτικά το αλουμινόχαρτο και την μεταφέρω σε πιατέλα.

  • Αν εσωτερικά έχει ακόμα ζουμιά, αφαιρώ μια μικρή ποσότητα τη δένω με αλεύρι και την ξαναβάζω στην κολοκύθα, ανακατεύω ελαφρά. Σερβίρω στα πιάτα τη γέμιση μαζί με μέρος από την σάρκα της ψημένης κολοκύθας.

Σχόλια

  • Τη γεμιστή κολοκύθα την έφτιαξα και στην Αθήνα, αρκετό καιρό πριν και ψήθηκε βεβαίως σε βαθμούς C. Εδώ στη Ν.Υ. την έψησα σε φούρνο γκαζιού σε βαθμούς F. και προσάρμοσα τον χρόνο ψησίματος.
  • Στη γέμιση ταιριάζει πολύ και το μπέικον, 3-4 φέτες είναι μια καλή ποσότητα.
  • Εντύπωση μου έκανε ότι η σάρκα της κολοκύθας που αγόρασα σε αγορά της Ν.Υ. και αφού ψήθηκε βεβαίως, έβγαινε σαν μακαρόνια. Πάντως ήταν πεντανόστιμη και σας συστήνω θερμά αυτή τη συνταγή. Δεν χρειάζεται καθόλου νερό το ταψάκι που θα ακουμπήσετε την κολοκύθα σας, η οποία λειτουργεί σαν γάστρα.

Καλή σας επιτυχία

Φωτο-εντυπώσεις

Comments

2 responses to “Κολοκύθα γεμιστή (New York)”

  1. Eleni foti

    Τι να πω!!!ολα μαγειρεμένα τέλεια…μπες στο amazon να πουλάς τις συνταγές σου…..ειμαι σίγουρη πως θα εχεις επιτυχίες…ψάξτο…

    1. Αφού το λες εσύ Ελένη μου, θα το κάνω! Ευχαριστώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *