• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 2

Κολοκύθα γεμιστή (New York)

By Dimitra Cherouvim · On 27/09/2017

Έτσι, χωρίς καμία σειρά και χωρίς συνοχή…

J.F.K.,Φράνκ Σινάτρα, Σέντραλ Παρκ, Γέφυρα του Μπρούκλιν, Μανχάταν, Τ- μπον στέικ, Μουσείο MOMA, χάμπουργκερ, τοματόσουπα, Γουόρχολ, Μέριλιν, Μπρόντγεϊ, Μιούζικαλ, Αστόρια, Έλληνας, Πανσπερμία, Τάιμς Σκουέρ, Σόχο, Τσάινα Τάουν, Λίτλ Ίταλι, Σημείο Ζ, Ροκφέλερ Σέντερ, Νάζτακ, Μαντόνα, Σχολή Τζούλιαρντ,  Γκούγκενχάιμ, Γκρίνουιτς Βίλατζ, πράσινες τηγανιτές ντομάτες, Έλβις, Φ. Αστέρ, Γουέστ Σάιντ Στόρι, Γκέρσουιν, 5η Λεωφόρος, Εμπάιρ Στέιτ, Γκραντ Στριτ 2ος όροφος – διαμέρισμα 3R, κολοκύθα γεμιστή!

Εδώ είμαστε λοιπόν, στη Νέα Υόρκη, να μαγειρέψουμε, με θέα τους ουρανοξύστες και να απολαύσουμε ένα γνήσιο αμερικάνικο πιάτο μιας και η κόκκινη κολοκύθα αποτελεί σήμα κατατεθέν, μαζί και με άλλα βεβαίως γεωργικά προϊόντα, της ενδιαφέρουσας και πολυποίκιλης αμερικάνικης κουζίνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

     

     

 

Υλικά (4-6 άτομα)

  • 1 κολοκύθα περίπου 2 κιλά
  • 300-350 στήθος κοτόπουλο
  • 2 δεματάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αρχικά πρέπει να κόψω ένα καπάκι από την κολοκύθα μου, οπότε χαράσσω περιμετρικά με ένα μαχαιράκι με δοντάκια τον κύκλο και μετά με ένα μεγάλο μαχαίρι και πολύ προσεχτικά κόβω το καπάκι της κολοκύθας. Με ένα πιρούνι αφαιρώ τους σπόρους και τις ίνες της κολοκύθας.
  • Την αλατίζω εσωτερικά και την αφήνω ανάποδα για 2-3 ώρες να βγάλει τα ζουμιά της. Αυτή η διαδικασία μπορεί και να μην γίνει, αρκεί στο τέλος αν η γέμιση έχει αρκετό ζουμί να το δέσουμε με λίγο αλεύρι.

  • Κόβω το στήθος σε κυβάκια. Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια και τις σκελίδες σκόρδου. Τα κόβω σε φετούλες. Καθαρίζω με ένα πανάκι τα μανιτάρια και τα κόβω και σε κυβάκια.

  • Σοτάρω με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τις σκελίδες σκόρδου για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα κυβάκια του κοτόπουλου τα οποία τα έχω αλευρώσει ελαφρά. Ανακατεύω καλά και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω τα μανιτάρια. Σε χαμηλή φωτιά, αφήνω τη γέμιση γύρω στα 8-10 λεπτά.

     

     

  • Γεμίζω την κολοκύθα μου με τη γέμιση,  την σκεπάζω με το καπάκι της, την τυλίγω καλά με αλουμινόχαρτο και την τοποθετώ σε ρηχό ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνω αρχικά στους 300 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά άλλη μια και μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Με ένα ξύλινο καλαμάκι ελέγχω αν έχει μαλακώσει η κολοκύθα.

  • Την βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ προσεχτικά το αλουμινόχαρτο και την μεταφέρω σε πιατέλα.

  • Αν εσωτερικά έχει ακόμα ζουμιά, αφαιρώ μια μικρή ποσότητα τη δένω με αλεύρι και την ξαναβάζω στην κολοκύθα, ανακατεύω ελαφρά. Σερβίρω στα πιάτα τη γέμιση μαζί με μέρος από την σάρκα της ψημένης κολοκύθας.

Σχόλια

  • Τη γεμιστή κολοκύθα την έφτιαξα και στην Αθήνα, αρκετό καιρό πριν και ψήθηκε βεβαίως σε βαθμούς C. Εδώ στη Ν.Υ. την έψησα σε φούρνο γκαζιού σε βαθμούς F. και προσάρμοσα τον χρόνο ψησίματος.
  • Στη γέμιση ταιριάζει πολύ και το μπέικον, 3-4 φέτες είναι μια καλή ποσότητα.
  • Εντύπωση μου έκανε ότι η σάρκα της κολοκύθας που αγόρασα σε αγορά της Ν.Υ. και αφού ψήθηκε βεβαίως, έβγαινε σαν μακαρόνια. Πάντως ήταν πεντανόστιμη και σας συστήνω θερμά αυτή τη συνταγή. Δεν χρειάζεται καθόλου νερό το ταψάκι που θα ακουμπήσετε την κολοκύθα σας, η οποία λειτουργεί σαν γάστρα.

Καλή σας επιτυχία

Φωτο-εντυπώσεις

αλάτιαλεύριελαιόλαδοκολοκύθακοτόπουλοκρεμμύδικρμμυδάκιμανιτάριπιπέρισκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Κολοκυθάκια… βαρκούλες αρμενίζουνε…

  • Ζαρζαβατικά

    Μανιτάρια κοκκινιστά (kimas style)

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες τσακώνικες στην κατσαρόλα… με παρέα

2 Comments

  • Eleni foti says: 28/09/2017 at 1:32 am

    Τι να πω!!!ολα μαγειρεμένα τέλεια…μπες στο amazon να πουλάς τις συνταγές σου…..ειμαι σίγουρη πως θα εχεις επιτυχίες…ψάξτο…

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 28/09/2017 at 2:33 pm

      Αφού το λες εσύ Ελένη μου, θα το κάνω! Ευχαριστώ!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License