Γεμιστά με μύδια

Λες γεμιστά βρε παιδί μου και γεμίζει το στόμα σου. Καθόλου άδικα βεβαίως μιας και οι δυο λέξεις, ουσιαστικό και ρήμα, προέρχονται από την ίδια ρίζα. Και αισθάνεσαι μια πληρότητα ψυχοσωματική που χαλάλι ο κόπος για το αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό. Κλείνεις τα μάτια και απολαμβάνεις μαζί με την μπουκιά σου και το θρόισμα της κληματαριάς που σε σκιάζει απ’ το λαμπερό, μεσημεριανό ήλιο. Εντάξει δε θα σου χαλάσω την εικόνα. Είτε κάτω απ’ την κληματαριά, είτε στη δροσερή βεράντα με τις μυρωδάτες γαρδένιες και τις πολύχρωμες ντάλιες, τα γεμιστά είναι γεμιστά.

Μόνο να, που αντί για το κλασικό ρύζι στη γέμιση, για να λέμε και την αλήθεια, με απόγνωση ανακάλυψα ότι δεν είχα στο ντουλάπι μου, έτριψα και έβαλα μια πατατούλα, μούρλια σου λέω. Και όλη την γέμιση την παράχωσα στις πολύχρωμες πιπεριές μου που τις είχα μέρες στο ψυγείο και δεν αποφάσιζα να τις γεμίσω. Λατρεύω τις πολύχρωμες πιπεριές, ειδικά τις κίτρινες και πορτοκαλί που έχουν ζουμερή και πολύ γλυκιά σάρκα. Σας τις προτείνω θερμά και με αυτήν την τόσο θαλασσινή γέμιση.

Υλικά (για 7 γεμιστά)

 

  • 7 πολύχρωμες πιπεριές με ντομάτες. Κάντε όποιον συνδυασμό σας ταιριάζει.
  • 400 γρ. φρέσκια ή κατεψυγμένη ψίχα μυδιών
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κυρίως το λευκό τους μέρος
  • 1 μέτρια πατάτα
  • Μπόλικο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. γεμάτες τζίντζερ, ταιριάζει απόλυτα και δίνει μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στη γέμιση
  • 1 κ.γ. γεμάτη πελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω το μεγάλο κρεμμύδι και το πολτοποιώ στο μούλτι. Κόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Καθαρίζω το τζίντζερ, πλένω το μαϊντανό. Τρίβω την πατάτα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Αδειάζω τις πιπεριές και τις ντομάτες.

  • Σοτάρω στο τηγάνι το πολτοποιημένο κρεμμύδι με τις ροδέλες του φρέσκου με αρκετό ελαιόλαδο.

  • Προσθέτω την τριμμένη πατάτα στο τηγάνι. Ανακατεύω καλά.

  • Προσθέτω τα μύδια, τη σάρκα από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, τζίντζερ και ψιλοκομένο τον μαϊντανό. Ανακατεύω καλά και σβήνω την εστία.

 

  • Γεμίζω τα γεμιστά μου. Τα τοποθετώ στο ταψάκι και τα περιχύνω με μπόλικη τριμμένη ντομάτα στην οποία έχω προσθέσει και τον πελτέ και ελαιόλαδο.

  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς περίπου για μια ώρα ή ώσπου να ροδίσουν.

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *