• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Θαλασσινά 0

Γαρίδες φούρνου λαδολεμονοσκορδάτες

By Dimitra Cherouvim · On 16/01/2019

Λίγος ήλιος και πάει το μαυρόασπρο σκηνικό των προηγούμενων χειμωνιάτικων ημερών. Χιόνια, βροχές, καταιγίδες, βοριάδες, εξαφανίστηκαν με τις πρώτες ηλιαχτίδες που είχαμε καιρό να δούμε, τουλάχιστον εδώ στην μεγάλη μας πόλη. Μια καλοκαιρινή διάθεση, έστω σε υπολανθάνουσα κατάσταση, μια γλυκιά προσμονή για το καλοκαιράκι που αργεί ακόμα να έρθει και η ψυχολογία στα ύψη. Αλλάζει και το μενού της ημέρας και έτσι αντί για σούπα, στρέφομαι σε κάτι που παραπέμπει σε “παρά θιν’ αλός” καταστάσεις.
Γαρίδες φούρνου λεμονοσκορδάτες, ψημένες πάνω σε φέτες πατάτας και λεμονιού. Σε μισή ώρα το φαγητό έτοιμο. Γρήγορο,γευστικό, απολαυστικό!
Όσο για το καλοκαίρι; Μα το έφερα σήμερα στην κουζίνα και το τραπέζι μου.

Υλικά (για 3-4 μερίδες)

  • 500-550 γρ. γαρίδες μεγαλούτσικες
  • 3-4 πατάτες
  • 2 λεμόνια, το ένα κομμένο σε λεπτές φέτες και το άλλο σε χυμό.
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • 1 φλυτζανάκι ελλ. καφέ λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να πλύνω τις πατάτες και να τις βάλω σε κρύο νερό για να βράσου. Περίπου στα δέκα λεπτά είναι έτοιμες.
  • Πλένω καλά και κόβω το λεμόνι σε λεπτές φέτες. Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρώ τις φύτρες και το πολτοποιώ. Το βάζω σε ένα μπολάκι και το χτυπώ καλά με αρκετό ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και ένα φλ. καφέ άσπρο κρασί.
  • Βγάζω τις πατάτες από την κατσαρόλα, τις καθαρίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Αλατοπιπερώνω και τις στρώνω σε πυρεξάκι. Από πάνω τους τακτοποιώ τις φέτες λεμονιού. Πασπαλίζω με φύλλα ρίγανης.
  • Τακτοποιώ από πάνω τις γαρίδες τις οποίες επίσης έχω αλατοπιπερώσει και περιχύνω το φαγητό με το σκορδολαδολέμονο.
  • Βάζω το πυρεξάκι μου στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω το πυρέξ άλλα 10 λεπτά μέσα.
  • Bγάζω το πυρέξ από το φούρνο και σερβίρω τις γαρίδες με τις πατάτες και τις φέτες λεμονιού με πράσινη σαλάτα και άσπρο κρασί.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιγαρίδαελαιόλαδοκρασίλεμόνιπατάταπιπέριρίγανησκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Θαλασσινά

    Καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ντομάτα, πιπεριά + κολοκυθάκια στο φούρνο

  • Θαλασσινά

    Θαλασσινά με μπρόκολο ογκρατέν

  • Θαλασσινά

    Χταπόδι μελωμένο κοκκινιστό (της Γκέλυς)

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License