• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κοτόπουλο 2

Μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο με πικάντικο τυρένιο άλειμμα και τοματίνια στο φούρνο

By Dimitra Cherouvim · On 10/09/2020

Τα φιλέτα μπουτάκια κοτόπουλου προσφέρονται για πολλές πολλές γευστικές προτάσεις στην κουζίνα μας. Λίγη όρεξη για δημιουργία, λίγη φαντασία, λίγα υλικά, λίγος χρόνος προετοιμασίας, μεγάλη απόλαυση. Δοκιμάστε αυτά που σας προτείνω. Και για κύριο φαγητό αλλά και ένας καταπληκτικός μεζές για παρέα.

Υλικά

  • 1 δισκάκι μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλο
  • Μπόλικα τοματίνια
  • 5-6 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • Μερικά τρυφερά κλαδάκια κορυφής φρέσκιας ρίγανης
  • 1 γεμάτη κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κομμάτι μυζήθρας Κρήτης νωπή
  • Πάπρικα καυτερή
  • Κουρκουμά
  • Σουμάκ – μπαχαρικό – Η βασική του χρήση είναι σε κεμπάπ (κυρίως από αρνί, αλλά και από χοιρινό και μπούτι κοτόπουλου), συνήθως μαζί με κάποιο καυτερό μπαχαρικό (π.χ. μπούκοβο, καυτερή πάπρικα, καγιέν, τσίλι) ή κύμινο και δίνει μια ελαφριά οξύτητα στο κρέας.
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένω τα τοματίνια και τα τρυπάω με κοφτερό μαχαιράκι 2 φορές. Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια. Πλένω καλά και στεγνώνω τα κλαδάκια ρίγανης. Αναμειγνύω καλά σε μπολάκι το γιαούρτι με τη μυζήθρα και τα μπαχαρικά. Αλατίζω ελαφρά.

  • Ανοίγω τα φιλετάκια, αλατίζω ελαφρά ή καθόλου και απλώνω κατά μήκος αρκετό απ’ το άλειμμα. Ρολάρω, έχοντας βάλει ανάμεσα κλαδάκια ρίγανης.

  • Τοποθετώ τα ρολάκια στο ταψάκι, τακτοποιώ ανάμεσα τους τα τοματίνια και τα κρεμμύδια.

  • Περιχύνω με αρκετό ελαιόλαδο και το κρασί. Προαιρετικά πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 250 βαθμούς περίπου για 35-40 λεπτά.

  • Σερβίρω με ρύζι, πατάτες ή κάποιο ζυμαρικό και οπωσδήποτε πράσινη σαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιγιαούρτιελαιόλαδοκοτόπουλοκουρκουμάςκρασίκρεμμυδάκιμυζήθραντοματίνιπάπρικαπιπέριρίγανησουμάκ
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κοτόπουλο

    Κοτόπουλο, μπρόκολο, πράσο, ογκρατέν

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλο – σελινόριζες αβγολέμονο

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλου με κολοκυθάκια σε πηχτή σάλτσα κρεμμυδιών

2 Comments

  • fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ says: 10/09/2020 at 7:25 pm

    Είναι πολύ τέλειο

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 10/09/2020 at 9:50 pm

      Εξαιρετική γεύση και εύκολο να γίνει. Σ’ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License