• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σούπες 0

Μπακαλιάρος ψαρόσουπα

By Dimitra Cherouvim · On 28/10/2014

567TradeCodFish2Μια ζεστή σούπα και μάλιστα ψαρόσουπα από μπακαλιάρο,  με πολλά και διαφορετικά λαχανικά νομίζω ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Ιδιαίτερα τις  κρύες και  βροχερές μέρες. Μέρες φθινοπώρου δηλαδή ή χειμώνα. Εύκολη η παρασκευή της, εύκολα βρίσκονται όλα τα υλικά στην αγορά, γρήγορη η διαδικασία του μαγειρέματος.

Μια καλή λύση για τη νοικοκυρά που πρέπει σχεδόν σε καθημερινή βάση να μεριμνήσει για το φαγητό της οικογένειας. Στη σούπα που σας δίνω πιο κάτω, αντί να βάλω ρύζι ή ότι άλλο συνηθίζεται, προτίμησα να την “χυλώσω” με έναν πουρέ απ τα ίδια τα βρασμένα λαχανικά που νοστιμίζουν τόσο πολύ το τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1 μεγάλο μπακαλιάρο
  • 4-5 καρότα
  • 3-4 πατάτες + 1 γλυκοπατάτα
  • 2-3 ώριμες ντομάτες
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μάτσο σέλινο
  • Ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια

20141014_0002

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζω τις ντομάτες και καθαρίζω όλα τα λαχανικά.
  2. Τα βάζω όλα μαζί σε κατσαρόλα με αρκετό νερό αλατισμένο και τα βράζω, ώσπου να μαλακώσουν.
  3. Όσο βράζουν τα λαχανικά, καθαρίζω και το μπακαλιάρο.
  4. Αφαιρώ τα βρασμένα λαχανικά απ την κατσαρόλα και βάζω τον μπακαλιάρο για να βράσει 8-10 λεπτά.
  5. Εντωμεταξύ, λιώνω τουλάχιστον τη μισή ποσότητα των βρασμένων λαχανικών και αφού αφαιρέσω το ψάρι, ρίχνω αυτόν  τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα ώστε να έχω ένα παχύρευστο ψαρόζουμο. Τη σούπα δηλαδή.
  6. Αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά, σβήνω τη φωτιά και τότε προσθέτω χτυπημένο λαδολέμονο. Δοκιμάζω τη σούπα και διορθώνω στο αλάτι και στο λεμόνι.
  7. Σερβίρω τη σούπα ζεστή  και ξεχωριστά το ψάρι και τα λαχανικά.

20141014_0009 20141014_0013 20141014_0014 20141014_0037 20141014_0021

Καλή επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκαρότοκολοκυθάκικρεμμύδιλεμόνιμπακαλιάροςντομάταπατάτασέλινο
Share Tweet

You Might Also Like

  • Σούπες

    Σολομός σούπα με τραχανά

  • Σούπες

    Πλιγουρόσουπα λαχανικών + αβγό + Ελπίδα

  • Σούπες

    Τραχανολαχανόσουπα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License