Μπακαλιάρος ψαρόσουπα

567TradeCodFish2Μια ζεστή σούπα και μάλιστα ψαρόσουπα από μπακαλιάρο,  με πολλά και διαφορετικά λαχανικά νομίζω ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Ιδιαίτερα τις  κρύες και  βροχερές μέρες. Μέρες φθινοπώρου δηλαδή ή χειμώνα. Εύκολη η παρασκευή της, εύκολα βρίσκονται όλα τα υλικά στην αγορά, γρήγορη η διαδικασία του μαγειρέματος.

Μια καλή λύση για τη νοικοκυρά που πρέπει σχεδόν σε καθημερινή βάση να μεριμνήσει για το φαγητό της οικογένειας. Στη σούπα που σας δίνω πιο κάτω, αντί να βάλω ρύζι ή ότι άλλο συνηθίζεται, προτίμησα να την “χυλώσω” με έναν πουρέ απ τα ίδια τα βρασμένα λαχανικά που νοστιμίζουν τόσο πολύ το τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1 μεγάλο μπακαλιάρο
  • 4-5 καρότα
  • 3-4 πατάτες + 1 γλυκοπατάτα
  • 2-3 ώριμες ντομάτες
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μάτσο σέλινο
  • Ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια

20141014_0002

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζω τις ντομάτες και καθαρίζω όλα τα λαχανικά.
  2. Τα βάζω όλα μαζί σε κατσαρόλα με αρκετό νερό αλατισμένο και τα βράζω, ώσπου να μαλακώσουν.
  3. Όσο βράζουν τα λαχανικά, καθαρίζω και το μπακαλιάρο.
  4. Αφαιρώ τα βρασμένα λαχανικά απ την κατσαρόλα και βάζω τον μπακαλιάρο για να βράσει 8-10 λεπτά.
  5. Εντωμεταξύ, λιώνω τουλάχιστον τη μισή ποσότητα των βρασμένων λαχανικών και αφού αφαιρέσω το ψάρι, ρίχνω αυτόν  τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα ώστε να έχω ένα παχύρευστο ψαρόζουμο. Τη σούπα δηλαδή.
  6. Αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά, σβήνω τη φωτιά και τότε προσθέτω χτυπημένο λαδολέμονο. Δοκιμάζω τη σούπα και διορθώνω στο αλάτι και στο λεμόνι.
  7. Σερβίρω τη σούπα ζεστή  και ξεχωριστά το ψάρι και τα λαχανικά.

20141014_0009 20141014_0013 20141014_0014 20141014_0037 20141014_0021

Καλή επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *