Θα μπορούσε να είναι και στραπατσάδα; Σίγουρα όχι. Το στραπάτσο στα υλικά, ντομάτες και αβγά, το παθαίνει μόνο η μοναδική στραπατσάδα μας. Το σημερινό πιάτο μπορούμε να πούμε ότι ανήκει στην ίδια οικογένεια. Κάτι σαν ξαδελφάκι δηλαδή. Και είναι τόσο νόστιμο βρε παιδί μου το ψημένο στο φούρνο αβγό που περιβάλλεται από κομμένα ντοματίνια που είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε. Επί το έργον λοιπόν.
Υλικά ( ενδεικτικά για 2 άτομα )
- 200 γρ. ντοματίνια (ανάλογα βεβαίως με το ταψάκι που θα ψήσετε το φαγητό)
- 2 αβγά
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά, αλλά δίνει μια ελαφριά σπιρτάδα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πάπρικα, πιπέρι
- Φρέσκα αρωματικά, ρίγανη, θυμάρι ή και δυόσμο
Εκτέλεση (απλούστατη)
- Πλένω και κόβω στη μέση τα ντοματίνια.
- Ραντίζω το σκεύος σας με ελαιόλαδο. Πολτοποιώ το σκόρδο και το ρίχνω στο ταψάκι ή απλώς τρίβετε το σκόρδο για τη μυρωδιά.
- Τακτοποιώ τα κομμένα ντοματίνια στο ταψάκι και το βάζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά ή ώσπου να δείτε τα ντοματίνια να σκάνε ελαφρώς και να βράζουν μέσα στο ζουμί τους.
- Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και προσεχτικά σπάω τα δύο αβγά ανάμεσα στα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνω. Το ξαναβάζω στο φούρνο και το αφήνω ώσπου να ψηθούν ασπράδια και κρόκοι. Περίπου για 6-8 λεπτά. Πάντα ανάλογα με το φούρνο. Ενδιάμεσα όσο ψήνονταν τα ασπράδια με ένα πιρούνι τα ανακάτεψα ελαφρώς.
- Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, πασπαλίζω με φυλλαράκια από τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρω με πράσινη σαλάτα.
Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση
Leave a Reply