Πέννες σε κιμά

Υπάρχει άνθρωπος που θα πει όχι σε ένα πιάτο ζεστές, ζουμερές  πέννες βρασμένες σε πικάντικο κιμά που έχουν ρουφήξει όλα τα υγρά της κόκκινης σάλτσας και έχουν μελώσει μέσα σ’ αυτήν; Εύκολη ερώτηση, πιο εύκολη η απάντηση που θα σας την δώσει η παρακάτω δοκιμασμένη, γρήγορη και νοστιμότατη συνταγή μου.

20161101_0024-jpg-cl

Υλικά (3-4 μερίδες)

  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα
  • 250 γρ. πένες
  • 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 σφηνάκι σπιτικό λικέρ, κατά προτίμηση κόκκινο ή 1/2 π.κ. κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό

20161101_0004

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω το κρεμμύδι, τα καρότα, τις σκελίδες σκόρδο. Κόβω σε ροδέλες το κρεμμύδι, σε λοξές ροδέλες τα καρότα, ψιλοκόβω τα σκόρδα και την πιπερίτσα.
  2. Σε φαρδιά κατά προτίμηση κατσαρόλα, σοτάρω με αρκετό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σκόρδα.
  3. Προσθέτω τον κιμά, σοτάρω καλά ώσπου να αλλάξει  χρώμα και τον σβήνω με το λικέρ ή το κρασί. Προσθέτω την πιπερίτσα και ζεστό νερό. Τον αφήνω να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για μισή ώρα.
  4. Μετά τη μισή ώρα προσθέτω τα ντοματάκια, το ξυλάκι κανέλας, αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ακόμα και συνεχίζω το βράσιμο άλλα 20 περίπου λεπτά.
  5. Τέλος αλατίζω τον κιμά μου, ρίχνω την πάπρικα, λίγο ακόμα νερό ζεστό και αφού πάρει μια βράση, ρίχνω και τις πέννες. Αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου οι πέννες να πιουν όλα τα υγρά του κιμά και το φαγητό να μελώσει.
  6. Τέλος πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκεπάζω την κατσαρόλα, ως την ώρα που θα σερβίρω το φαγητό, με καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

20161101_0006     20161101_0008

20161101_0009     20161101_0012

20161101_0015     20161101_0016

20161101_0020     20161101_0023

20161101_0024

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *