• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κοτόπουλο 0

Κοτόπουλο με μαρινάδα μαϊντανού

By Dimitra Cherouvim · On 13/09/2016

Η βασική συνταγή απλή. Ψητό κοτόπουλο, για την ακρίβεια τα άκρα και η πλάτη του, στο φούρνο. Αυτό που τη διαφοροποιεί και την κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η μαρινάδα, μέσα στην οποία θα μπει το κοτόπουλο χωρισμένο σε κομμάτια για 2 ή 3  ώρες. Αν μάλιστα μπει για όλη τη νύχτα και μέχρι να ψηθεί,  ακόμα καλύτερα.

Υλικά (για 2-3 άτομα)

  1. Τα τέσσερα άκρα του κοτόπουλου + την πλάτη
  2. 1 ματσάκι μαϊντανό, κυρίως τα φυλλαράκια του
  3. 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  4. 2-3 λιαστές ντομάτες
  5. 1 κ.γ. πολύχρωμα πιπέρια
  6. 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  7. 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  8. 1 κ.γ. μαρμελάδα βερίκοκο ή όποια μαρμελάδα έχετε ή μέλι
  9. 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  10. Λίγο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  11. Το χυμό από ένα λεμόνι

20160908_0003

Εκτέλεση

  1.  Πλένω καλά τα άκρα του κοτόπουλου και τα αφήνω στην άκρη να στραγγίσει καλά.
  2. Κόβω το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι κυρίως το άσπρο μέρος και τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
  3. Τα βάζω όλα τα παραπάνω στο μούλτι, μαζί με τα πιπέρια, το χυμό του λεμονιού, τη μαρμελάδα και λίγο λάδι. Τα πολτοποιώ καλά, όσο παίρνει δηλαδή, ώσπου να έχω μια παχύρευστη κρέμα.
  4. Βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πυρέξ και τα περιχύνω με τη μαρινάδα, την οποία την απλώνω καλά, κάνοντας “μασάζ” στο κοτόπουλο, ώστε να πάει παντού.
  5. Καλύπτω το κοτόπουλο με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
  6. Αφού περάσει ο χρόνος (είπαμε όσο περισσότερο τόσο το νοστιμότερο), αλατίζω, ρίχνω την πάπρικα, ρίγανη και βάζω το πυρέξ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, έχοντας προσθέσει το κρασί και έχοντας σκεπάσει το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου για 1 ώρα.
  7. Αφού περάσει η ώρα, αφαιρώ προσεχτικά το αλουμινόχαρτο και ψήνω για άλλα 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά ή ώσπου να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο. Υπενθυμίζω, πάντα ανάλογα με το φούρνο.
  8. Το κοτόπουλο μου είχε και όλα του τα εντόσθια τα οποία τα έκανα 2 σουβλάκια, βάζοντας τα ανάμεσα σε κρεμμύδια και ντοματίνια. Τα έψησα ξεχωριστά στην γκριλιέρα.

20160908_0005     20160908_0007

20160908_0009

20160908_0012

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκοτόπουλοκρασίκρεμμυδάκιλεμόνιλιαστήμαϊντανόςμαρμελάδαπάπρικαπιπέριρίγανη
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλο στιφάδο

  • Κοτόπουλο

    Κόκορας με σπαγγέτι στο φούρνο

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλο-κολοκύθια αβγολέμονο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License