• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κρέατα 0

Χοιρινό με πηχτή σάλτσα κρεμμυδιών

By Dimitra Cherouvim · On 04/06/2015

Τρυφερή χοιρινή σπάλα, πολλά κρεμμύδια και μουστάρδα μελιού, τα βασικά υλικά για ένα πανεύκολο και κυρίως νοστιμότατο κρέας που θα συνοδεύσει τέλεια μια μακαρονάδα, ένα ριζότο, έναν πουρέ ή ότι άλλο εσείς θελήσετε να φτιάξετε για το κύριο φαγητό σας μεσημέρι και  βράδυ. Δοκιμάστε το, απλά  θα ενθουσιαστείτε.

20150527_0020.jpg_crop

Υλικά (για 8-10 άτομα)

  • 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα
  • 8-10 κρεμμύδια
  • Μερικές σκελίδες σκόρδου
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα με μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι-μερικά μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)

20150527_0005

Εκτέλεση

  1. Κόβω το κρέας σε μερίδες ή ζητώ από τον κρεοπώλη μου να το κάνει.
  2. Καθαρίζω τα κρεμμύδια και σε μερικά από αυτά καρφώνω τα γαρύφαλλα.
  3. Καθαρίζω και μερικές σκελίδες σκόρδου.
  4. Όλα τα παραπάνω υλικά τα ρίχνω σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα.
  5. Τα περιχύνω με ελαιόλαδο και τα σοτάρω για μερικά λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.
  6. Ρίχνω στην κατσαρόλα ζεστό νερό, τόσο όσο να καλυφτούν κρέας και κρεμμύδια.
  7. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία και βράζω το κρέας ώσπου να μαλακώσει, περίπου 2 ώρες .
  8. Αλατοπιπερώνω λίγο πριν το τέλος βρασμού του χοιρινού.
  9. Αφού βεβαιωθώ ότι το κρέας έχει βράσει καλά, το αφαιρώ με προσοχή από την κατσαρόλα και προσθέτω 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα με μέλι, το χυμό από τα δύο λεμόνια και τη ρίγανη.
  10. Με το μίνι πίμερ πολτοποιώ προσεχτικά τα κρεμμύδια (αφαιρώ τα γαρύγαλλα) και τις σκελίδες του σκόρδου, ώσπου να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα.
  11. Ρίχνω πάλι το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και το ανακινώ καλά μέσα στη ζεστή σάλτσα κρεμμυδιών.

20150527_0006 20150527_0012 20150527_0016 20150527_0017 20150527_0020 20150527_0024

Παρατήρηση

  • Αν την επόμενη μέρα θελήσετε να ζεστάνετε το κρέας και τη σάλτσα του, θα προσθέσετε οπωσδήποτε και λίγο νερό γιατί έτσι διευκολύνετε τη σάλτσα να αποκτήσει και πάλι τη σωστή πυκνότητα της.

Καλή επιτυχία

αλάτιγαρύφαλλοελαιόλαδοκρεμμύδιλεμόνιμουστάρδαρίγανηχοιρινό
Share Tweet

You Might Also Like

  • Κρέατα

    Ψαρονέφρι με ποικιλία μανιταριών

  • Κρέατα

    Αρνίσιο κεφαλάκι με κριθαράκι

  • Κρέατα

    Ψαρονέφρι με μανιτάρια και πιπεριές

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License