• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Σολομός με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

By Dimitra Cherouvim · On 20/11/2017

Φαγητό της τελευταίας στιγμής. Σολομός στο φούρνο σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας σε τριάντα λεπτά; Φοβερή λύση για την βιαστική φίλη που γυρίζει σπίτι και δεν ξέρει τι να φτιάξει για την οικογένεια ή κάποιο ξαφνικό τραπέζι. Αρκεί βεβαίως να υπάρχει σολομός ή να έχει προγραμματιστεί η αγορά του. Η σπιρτόζικη σάλτσα ντομάτας κάνει τον κάπως ουδέτερο σολομό να ανέβει επίπεδα γεύσης. Τέλειος συνδυασμός με σπυρωτό ρύζι. Κρασί και πράσινη σαλάτα ολοκληρώνουν την εικόνα του τραπεζιού. Όλοι ευχαριστημένοι.

Υλικά (2-3 άτομα)

  • 2 φέτες σολομού
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι – μαύρο πιπέρι
  • Ξερή ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζω τις ντομάτες κονκασέ στο ταψάκι που θα ψήσω το σολομό. Ρίχνω μέσα ψιλοκομμένες τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την καυτερή πιπερίτσα και τα δυο φύλλα δάφνης. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και μετά τοποθετώ τις δυο φέτες σολομού. Περιχύνω με ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό. Πασπαλίζω με ξερή ρίγανη.

  • Βάζω το ταψάκι μου σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνω το σολομό στους 220 βαθμούς στον αέρα και αντιστάσεις, υπάρχουν κουζίνες που λειτουργούν και έτσι, αλλιώς μόνο στον αέρα,  περίπου για 30-35 λεπτά και ώσπου να δω να δένει η σάλτσα και να χρυσίζει το ψάρι.

  • Σερβίρω με ρύζι σπυρωτό. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο, που το κάνει πολύ γευστικό η σπιρτόζικη σάλτσα ντομάτας.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιδάφνηελαιόλαδοντοματάκιπάπρικαπιπέριπιπεριάρίγανησκόρδοσολομός
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

  • Ψάρια

    Τόνος μπριαμ

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License