Σολομός με πικάντικα μανιτάρια

Αγαπάμε το σολομό, αγαπάμε και τα μανιτάρια, τι πιο εύκολο λοιπόν να βάλω τα δυο μαζί, με μια πικάντικη ως πολύ πικάντικη σάλτσα, στο φούρνο και να ξεφουρνίσω σε χρόνο ντε τε, ένα απλό, φανταστικό φαγητό.

Υλικά

  • 2 φέτες σολομό
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. πούδρα μανιταριών λεντινούλα (προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζω στο μούλτι και πολτοποιώ όλα τα παραπάνω υλικά, εκτός βεβαίως απ’ τα βασικά, σολομό και μανιτάρια.

  • Καθαρίζω με πανάκι τα μανιτάρια, τα κόβω στα δύο και τα τακτοποιώ μαζί με τις φέτες σολομού σε ανάλογο μεγέθους πυρέξ.Ρίχνω από πάνω τους το μείγμα που έφτιαξα.

  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 200 βαθμούς, περίπου για 25-30 λεπτά. Πάντα ανάλογα με το φούρνο σας.

  • Σερβίρω με σαλάτα λάχανο λευκό, μοβ και καρότο. Βεβαίως βεβαίως και λευκό κρασί.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *