Σκουμπριά με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

Μυρίζει θάλασσα, μυρίζει καλοκαίρι, μυρίζει σκουμπρί στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, συν πελτέ, συν κρασάκι, συν μυρωδικά. Εγώ βάζω  ιδέα και συνταγή, εσύ την καλή διάθεση και οπωσδήποτε δροσερό  κρασί.

20150414_0011.jpg-c+l

Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 2 σκουμπριά 650-700 γρ.
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 1 κόκκινη πιπεριά μακριά
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Διάφορα φρέσκα μυρωδικά

 

20160531_0003

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω και πλένω καλά τα ψάρια. Τα αφήνω στην άκρη.
  2. Πολτοποιώ τις ντομάτες και ανακατεύω με αυτές 1 κ.σ. πελτέ.
  3. Πλένω και κόβω σε φετούλες τις δυο πιπεριές, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδου.
  4. Σε ένα ταψί ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το κρασί.
  5. Αλατοπιπερώνω και τακτοποιώ τα καθαρισμένα σκουμπριά. Περιχύνω με το ελαιόλαδο.
  6. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα, περίπου για 30-40 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν τα ψάρια και να δέσει η σάλτσα τους.

20160531_0010 20160531_0007 20160531_0012 20160531_0014 20160531_0015

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *