Μυρίζει θάλασσα, μυρίζει καλοκαίρι, μυρίζει σκουμπρί στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, συν πελτέ, συν κρασάκι, συν μυρωδικά. Εγώ βάζω ιδέα και συνταγή, εσύ την καλή διάθεση και οπωσδήποτε δροσερό κρασί.
Υλικά (για 2-3 μερίδες)
- 2 σκουμπριά 650-700 γρ.
- 3 ντομάτες ώριμες
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 κόκκινη πιπεριά μακριά
- 1-2 κρεμμύδια
- 3-4 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Διάφορα φρέσκα μυρωδικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζω και πλένω καλά τα ψάρια. Τα αφήνω στην άκρη.
- Πολτοποιώ τις ντομάτες και ανακατεύω με αυτές 1 κ.σ. πελτέ.
- Πλένω και κόβω σε φετούλες τις δυο πιπεριές, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδου.
- Σε ένα ταψί ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το κρασί.
- Αλατοπιπερώνω και τακτοποιώ τα καθαρισμένα σκουμπριά. Περιχύνω με το ελαιόλαδο.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα, περίπου για 30-40 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν τα ψάρια και να δέσει η σάλτσα τους.
Leave a Reply