Μυρίζει θάλασσα, μυρίζει καλοκαίρι, μυρίζει σκουμπρί στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, συν πελτέ, συν κρασάκι, συν μυρωδικά. Εγώ βάζω ιδέα και συνταγή, εσύ την καλή διάθεση και οπωσδήποτε δροσερό κρασί.
![]()
Υλικά (για 2-3 μερίδες)
- 2 σκουμπριά 650-700 γρ.
- 3 ντομάτες ώριμες
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 κόκκινη πιπεριά μακριά
- 1-2 κρεμμύδια
- 3-4 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Διάφορα φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση
- Καθαρίζω και πλένω καλά τα ψάρια. Τα αφήνω στην άκρη.
- Πολτοποιώ τις ντομάτες και ανακατεύω με αυτές 1 κ.σ. πελτέ.
- Πλένω και κόβω σε φετούλες τις δυο πιπεριές, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδου.
- Σε ένα ταψί ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το κρασί.
- Αλατοπιπερώνω και τακτοποιώ τα καθαρισμένα σκουμπριά. Περιχύνω με το ελαιόλαδο.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα, περίπου για 30-40 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν τα ψάρια και να δέσει η σάλτσα τους.


Leave a Reply