Σαβρίδια λευκόσαρκα πλακί

Τα εύκολα, τα γρήγορα, τα νόστιμα, τα καλοκαιρινά. Σαβρίδια λευκόσαρκα, με μια σάλτσα να την πιείς στο ποτήρι! Ή ακόμα καλύτερα σάλτσα για βούτες με χωριάτικο σπιτικό ψωμί.
Όσο για τα σαβρίδια τα λευκόσαρκα, τα ζουμερά, τα φρέσκα, τα θαλασσινομυρωδάτα… τι να πει ο συνδαιτυμόνας; “Άλλο ένα παρακαλώ, φέρε και άλλο λευκό κρασί”.

Υλικά

  • 1 κιλό σαβρίδια
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
  • Σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο αρκετό
  • Θυμάρι φρέσκο ή ό,τι μυρωδικό θέλετε
  • Αλατοπίπερο

Διαδικασία

  • Καθαρίζω το κρεμμύδι και το κόβω σε φέτες. Καθαρίζω και κόβω σε φετούλες τα σκόρδα. Κόβω τη μια ντομάτα σε φέτες και τις άλλες δυο τις πολτοποιώ στο μούλτι. Κόβω σε φετούλες την πιπεριά.

  • Τακτοποιώ τα σαβρίδια, αφού τα έχω καθαρίσει καλά, πάνω στις φέτες κρεμμυδιού. Ρίχνω τις φετούλες της πιπεριάς και βάζω το θυμάρι ανάμεσα στα ψάρια.

  • Περιχύνω τα ψάρια με την λιωμένη ντομάτα, αρκετό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.

  • Ψήνω στο φούρνο, στον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου για 30-40 λεπτά.

  • Σερβίρω με όποια σαλάτα βρίσκεται στο ψυγείο.

Καλή σας όρεξη

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *