• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Σαρδέλες σε σάλτσα Greek salad

By Dimitra Cherouvim · On 17/07/2018

Καλά εσύ Μαράκι δεν χρειάζεται να φτιάξεις την  Greek salad, comme il faut. Εγώ την έκοψα κανονικά, όμορφα και νοικοκυρεμένα,  για να σου δώσω να καταλάβεις και να σου προτείνω (ή πλασάρω) την γευστικότατη αυτή συνταγή, μήπως και στρωθείς, την φτιάξεις και φάει ο καλός σου ένα πιάτο της προκοπής. Την ποδιά κουζίνας μην ξεχάσεις να βάλεις. Επίσης σαρδέλες απ’ τον ψαρά σου, πρωί πρωί σε παρακαλώ! Όχι κοριτσάκι μου, στις 11 έχουν τελειώσει οι σαρδελίτσες. Τι θα του φτιάξεις; Πάλι μακαρονάδα ορφανή;

Υλικά (για το Μαράκι και τον καλό της-τουτέστιν 2 πεινασμένα άτομα)

  • 500 γρ. σαρδέλες, ναι ναι στο λιμανάκι θα πας, την ώρα που έρχονται οι τράτες, αν δεν βρεις στον ψαρά σου.
  • 1 μεγάλη ντομάτα κόκκινη, ώριμη και ταυτόχρονα σφιχτή. Το χέρι και το μάτι είναι τα καλύτερα εργαλεία. Μη διαμαρτύρεσαι, στο μποστάνι θα σε στείλω.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο, βατικιώτικο ει δυνατόν.
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, φέρνουν και ύπνο.
  • 1 πράσινη πιπεριά. Και ξεχασμένη στο ψυγείο, μας κάνει
  • Μπόλικο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Με το μάτι καλέ, τι θα σου γράψω ml;!
  • Θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη. Καλά ακόμα να αγοράσεις τα γλαστράκια με τα μυρωδικά;! Α πα πα!
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί. Δεκτόν από χύμα έως chardonnay και Μαλαγουζιά.

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω καλά τις σαρδέλες, τις αλατίζω και τις αφήνω στην άκρη.

  • Φτιάχνω μια σπέσιαλ  Greek salad… και ω, δυστυχία της…

  • Την βάζω στο μούλτι και την πολτοποιώ με μπόλικο ελαιόλαδο.

     

  • Τακτοποιώ τις σαρδέλες μου σε μικρό ταψάκι και τις περιχύνω με την πρώην  Greek salad και το κρασί.

  • Πασπαλίζω με το θυμάρι ή τη ρίγανη και φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα  Greek salad και να ροδίσουν οι πεντανόστιμες σαρδελίτσες μας!!!

Καλή σας επιτυχία (σίγουρη) και καλή απόλαυση

αλάτιελαιόλαδοθυμάρικρασίκρεμμύδιντομάταπιπεριάσαρδέλασκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

  • Ψάρια

    Τόνος μπριαμ

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License