• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Σαρδέλα η μεσογειακή, η καλοκαιρινή

By Dimitra Cherouvim · On 14/06/2017

Ένα ταπεινό ψαράκι, μια κόκκινη ντομάτα, μια πράσινη πιπεριά, σκόρδα και φρέσκα καταπράσινα, αρωματικά βότανα. Και να’ το το γρήγορο, καλοκαιρινό μας πιάτο, όλο μελάτη γλύκα, όλο χρώματα κι’ αρώματα. Κι’ αν σας λείπει το μπλε από το κάδρο, κλείστε για λίγο τα μάτια, ανασύρατε απ’ τα βάθη της μνήμης σας, κάποια όμορφη ακρογιαλιά με αγαπημένο πρόσωπο κι αμέσως θα μελώσει κι η ψυχή σας. Και το κρασάκι οπωσδήποτε δροσερό, όχι παγωμένο. Καλή μας απόλαυση λοιπόν και ανέμελο καλοκαίρι.

Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 700 γρ. σαρδέλες
  • 2 σφιχτές αλλά ώριμες ντομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3-4-5 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη και δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω καλά τις σαρδέλες και τις αφήνω στην άκρη ή στο ψυγείο ώσπου να καθαρίσω και ετοιμάσω τα υπόλοιπα υλικά μου. Πλένω τις ντομάτες και την πιπεριά και τις κόβω σε ροδέλες. Πλένω τα αρωματικά και καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου.

  • Βάζω σε γουδί ψιλοκομμένες τις σκελίδες και τα φυλλαράκια των αρωματικών. Προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο και τα χτυπάω καλά, ώσπου να έχω μια παχύρευστη κρέμα.

     

  • Τακτοποιώ τις ροδέλες ντομάτας σε χαμηλό ταψάκι παραλληλόγραμμο ή ό,τι έχετε, τις αλατίζω και σκορπώ απάνω τους την κρέμα σκόρδου. Βάζω από πάνω τους τις ροδέλες πιπεριάς και τέλος τακτοποιώ τις σαρδέλες. Ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.

  • Βάζω το ταψάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις και ψήνω τις σαρδέλες στους 350 βαθμούς για 20 λεπτά. Κλείνω το φούρνο και αφήνω το ταψάκι άλλα 10 λεπτά. Η δυνατή θερμοκρασία ψήνει αμέσως τις ντομάτες και δημιουργεί με το ελαιόλαδο μια υπέροχη γευστικότατη σάλτσα. Εγώ επιπλέον πασπάλισα τα ψαράκια μου με λίγη βεγκέτα ντομάτας, σκόρδου και βασιλικού, αλλά ελαφρώς μου “άρπαξε”. Ήταν κάτι επιπλέον που τελικά δεν χρειαζόταν.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

 

αλάτιδυόσμοςελαιόλαδοντομάταπιπέριπιπεριάρίγανησαρδέλασκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License